TRONDHEIM (Nettavisen): Bodø/Glimt tapte det viktige toppoppgjøret mot Rosenborg på Lerkendal søndag kveld etter et fyrverkeri av en kamp som danske Carlo Holse avgjorde rett før slutt. RBK er nå helt opp i ryggen på gultrøyene, ett poeng bak med to kamper igjen av Eliteserien.

Glimt har gjennom høsten kombinert flere tøffe kamper i Europa League med toppstrid i hjemlig liga.

Torsdag ble det et tungt tap bort mot Zürich langt inn på overtid. Søndag avgjorde Rosenborg oppgjøret få minutter før full tid.

– Vi er ekstremt glad for at vi får spille i Europa og det har mange flere plusser enn minuser, men det er klart at det tar energi og det er krevende.

Det sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Nettavisen om det tøffe kampprogrammet nordlendingene må sjonglere. Kanskje kom søndagens viktige toppkamp i Trondheim på verst mulige tidspunkt.

– Det er ingen norske lag som har spilt så mange kamper som oss, men å bruke det som en unnskyldning, det kommer vi aldri til å gjøre. Det er de forutsetningene vi spiller under og jeg mener vi skulle kommet mye bedre fra det i dag også med de forutsetningene bare vi hadde holdt hodet kaldt og hatt større grad av kynisme. Men jeg håper vi får spille like mange kamper neste år, for det er utviklende for spillere og lag, sier Knutsen videre.

Allerede torsdag venter en ny tøff utfordring når PSV kommer på besøk til Bodø. Kun tre dager senere kommer Viking på besøk til Aspmyra til det som nå har blitt en veldig viktig kamp med tanke på sølvplassen.

– Det er klart det er krevende, men jeg må skryte av den gruppen vi har for de trives i lag. Jeg tror de føler seg ekstremt privilegerte, men at det ikke krever noe det vil vært å lyve, fortsetter Knutsen.

Patrick Berg var ute med en hodeskade i Sveits torsdag, men han var tilbake i startoppstillingen på Lerkendal.

– Personlig liker jeg det mye bedre enn at det går en uke mellom kampene. Det er ingenting som er bedre enn å komme seg inn i den rytmen, så jeg tror ikke vi skal skylde på reise- eller kampelastning, sier Berg til Nettavisen.

Amahl Pellegrino omtaler søndagens knepne tap som «typisk Glimt i 2022». Han mener laget slipper inn for enkle mål til tross for en god kamp i lange perioder.

– Jeg har hatt en kropp som har hanglet hele sesongen og har ikke spilt en eneste kamp uten smertestillende i år. Det i seg selv er ganske sykt. Da kommer man aldri inn i en flytsone der man kan trene med laget, sier Pellegrino til Nettavisen.

32-åringen mener den tidlige avslutningen på sesongen i 2022 er en god ting for egen del.

– For min del kommer VM-pausen på et godt tidspunkt. En lang periode uten fotball der jeg kan klarne hodet og pleie kroppen, sier Pellegrino til Nettavisen.

Eliteseriens toppscorer er en av flere Glimt-spillere på utgående kontrakt og har på det nåværende tidspunkt ikke signert noen ny avtale på Aspmyra.

– Kanskje de ser en fremtid uten meg. Det er ikke opp til meg å bedømme, jeg kan bare gjøre best mulig for klubben min. Det har vært en fantastisk tid i Bodø/Glimt. Det føles ut som jeg har spilt her i ni år på grunn av alt vi har vært gjennom her det siste halvannet året.

– Jeg har elsket tiden her. Det som står i hodet mitt er de tre siste kampene, så er det å få skikk på kroppen. Alt det andre kan jeg ikke få gjort noe med, sier Pellegrino.

– Hvor vil du helst spille neste sesong?

– Det vet jeg ikke. Det spørs hva Glimt vil. Jeg kunne jo skrevet under for 40 klubber allerede, men jeg har sagt til hver eneste klubb og agenten min at jeg ikke vil høre noe som helst og ha fullt fokus her. Det er Glimt som kommer til å være i førsterekke. Jeg er en gammel mann så hvis Barcelona banker på døra så må jeg selvfølgelig vurdere det, men utenom det så er det Bodø, avslutter Pellegrino.