Rolf Olsen driver eget konsulentselskap, Rolf Olsen Consulting. Han har vært trener i Landsås, HIL, Skarp og TIL. Styreleder i både HIL og Landsås, sportslig leder i Skarp. Bor i Harstad, men har to jobbopphold á fire år i Tromsø .

Bodø/Glimt lever opp til sin visjon om å gjøre nordlendinger stolte. Seks strake seire, 24 mål og et internasjonalt, offensivt snitt over spillet. En ledende verdi i klubbens verdigrunnlag er :GI ALT! Og den kan vi se utfolde seg i 90 minutter uansett kamputvikling: enten de har trygg ledelse eller ligger under skal de gjøre akkurat det: gi alt!

Rykket ned

Glimt rykket ned i klubbens jubileums-sesong i 2016. Klubben har en hundreårig stolt historie. En av aristokratene i nord da Nord-Norge spilte egen cup og serie frem til og med 1969-sesongen. Første nordnorske lag som ble cupmester da de vant cupfinalen i 1975 og gjentok det i 1993. Seks ganger har de fått spille kvalifisering for Europa mot lag som Napoli, Inter, Sampdoria, Werder Bremen etc. Nedrykket til nivå to var ikke første gang, men denne gang ser snuoperasjonen ut til å være skikkelig vellykket.

Den nye oppturen

I sitt nye verdigrunnlag la de til glad,inkluderende, ambisiøs, lojal og troverdig. De skiftet ut mye i spillerstallen og fikk inn Kjetil Knutsen som trener fra 1. januar. Aasmund Bjørkan tok laget opp fra OBOS på en overbevisende måte de fikk 71 poeng og var 16 poeng foran Start som ble nr.2. Bjørkan ble sportslig leder og ansatte et forholdsvis ubeskrevet glad som ny hovedtrener. Knutsen kom til Glimt etter tre sesonger som trener i Åsane.,Men han hadde 4-3-3 som formasjon og de personlige egenskapene Glimt så etter. Det viste seg å være et scoop, Knutsen har så til de grader levert at Glimt sannsynligvis må kjempe for å beholde han.

Spillerutvikling og spillerkjøp

Glimt har et sterkt Akademi som utvikler egne spillere etter et system og henter mange unge spillere fra nord. I det siste også fra TUIL og TIL noe som frustrerer Tromsø-folk som er vant med at TIL er ledende og mest attraktiv i nord.Nå er det ikke slik at Glimt består bare av unge, egne spillere. Alle kommer heller ikke fra nord. Men den historien er de god å fortelle. Glimt har vært usedvanlig god på kjøp og nå også på salg av spillere. Klubber med lite ressurser må være god på: spillerutvikling, god og billige kjøp.Og etter hvert god på salg når spillere når høyt nivå.

Stor, ung stall

Glimt har en stor stall på 29 spillere. Syv av disse kommer fra utlandet med tre fra Danmark, en fra Russland, en fra Island, en fra Nigeria og en fra Nederland. Ni spillere kommer fra andre norske klubber, syv av dem utenfor landsdelen. Mange av de nye er kommet rimelig. De har heller sjelden vært superstjerne, men spillerspeiderne og det sportslige apparat har truffet med typer, holdninger og potensialet i spillerne. Toppscorer Kasper Junker med åtte mål på seks kamper kom fra et Stabæk-lag der han slet med å få plass i laget.Junker er bare 26 år.Snittalderen i stallen er 23.1 år. De fire keeperne er 34, 28,25 og 19.Et snitt på 26.5 år. Backrekka har et snitt på de syv aktuelle på 24.5 år. Midtbanens åtte aktuelle har en snittalder på 21.6 år.Mens de 10 aktuelle på topp har en snittalder på 22.0 år. Glimt har hele åtte spillere under 20 år og bare to over 30 år.

Bygd klubb og organisasjon

Styret i klubben ledes av Inge Henning Andersen og blant de seks øvrige finner vi blant annet flere tidligere spillere. Nestleder er Berit Wilhelmsen.Frode Thomassen er daglig leder og har en administrasjon på syv ansatte. Sporten ledes av Aasmund Bjørkan og bestå av til sammen ni ansatte rundt A-laget. Fem jobber som trenere og med det fysiske. Håvard Zakariassen er Team Manager, også han er tidligere spiller.Også Glimt Akademiet har ni ansatt under ledelse av Gregg Broughton som er utviklingsleder, Jan E Bjerke er leder av spillerutviklingen, Stig Johansen leder trenerutviklingen. Stig har blant annet spillererfaring fra Southampton.Barne og Ungdomsavdelingen har to ansatte og ledes av spillerlegenden Ørjan Berg. Også her jobbes det godt og fem fra Glimt er nylig tatt ut til Equinors talentsamling i Porsgrunn .Glimt har 27 ansatte i tillegg til spillerstallen.

Kommersiell aktør

Glimt er et godt sponsorobjekt. Sparebank 1 er generalpartner, mens Bodø Energi, Salten Aqua, Laks er viktig for Nord-Norge og Diadora er øvrige hovedpartnere. Nylig meldte Rana gruber på Mo at de hadde inngått en milliard-avtale med amerikanske Cargill og senere at de hadde inngått en langsiktig med Bodø Glimt og Rana FK. Glimt har eget Glimt-TV, egen nettbutikk og Aspmyra er i seg selv et inntektsprosjekt med tilskuere , reklame og salg. Salg av spillere vil både i 2020 og trolig 2021 være på flere titalls millioner.

Lavere tilskuertall enn forventet

Både TIL og Glimt har mindre tilskueroppslutning i 2019 enn budsjettert. Begge byer har vokst mye og består ikke lenger bare av patriotiske nordlendinger. Det betyr at underholdningsproduktet og selve innpakningen/produksjonen må være god. Det er flott å gjøre oss nordlendinger stolt, men selv vi krever mer enn poeng. Og for de mange innflyttere fra mer enn hundre andre nasjoner må fotballen konkurrere med alle ander underholdnings, kultur , natur og opplevelsestilbud live , på TV og nett. Det gjør at både markedsføring, storytelling og selve produktet må løftes . Slik Glimt spiller nå bør det være mulig å fylle Aspmyra hver kamp når Koronaen tillater det. Det er artig å følge Glimt og deres ambisiøse, gode fotball. Og det selv for en som bor i Harstad, har sett mye opp til TIL i nord, Fredrikstad i sør, Nice i Frankrike og Tottenham i England. Fotball er gøy for alle når den spilles slik Glimt gjør i øyeblikket.