Gå til sidens hovedinnhold

Bodø følger nasjonale råd: - Vi må lære å leve med smitten

Klar oppfordring fra kommuneledelsen til bodøfolket.

Etter at regjeringen torsdag kveld la fram sine justerte koronatiltak, inviterte Bodø kommune til pressekonferanse i Bodø rådhus fredag klokken 12.00.

Til stede var ordfører Ida Pinnerød og kommuneoverlege Raymond Dokmo.

Dette kom frem (NB: Bodø kommune har problemer med sendingen, men du kan se den her på Youtube):

103 nye smittede i Bodø siste døgnet. Det er som forventet. Og det er lite pågang på legevakta og sykehuset har få innleggelser.

- FHI har gjort sine estimater og de forventer toppen i månedsskiftet i januar/februar, sier kommuneoverlege Dokmo.

- Gjennomsnittlig smittealder er i underkant av 30 år. Veldig få over 65 år blir smittet, fortsetter han - og oppfordrer til vaksinering, enten på nett eller drop in.

Over 90 prosent av befolkningen over 65 år er vaksinert med tre doser.

Torsdag la regjeringen frem justerte tiltak. Senere hadde kriseledelsen i Bodø møte.

Dette er de nye lettelsene fra regjeringen.

- Vi kommer til å holde oss på nasjonalt nivå i forhold til tiltak. Det er ikke grunnlag for noe annet, sier ordfører Ida Pinnerød.

- Ta vaksinen!

Om lettelser:

- Vi vil vurdere situasjonen løpende hele tiden, sier hun.

Kommunen får større ansvar for lokale vurderinger, og det kan komme tiltak/lettelser for enkelte skoler i Bodø allerede neste uke.

- Vi må lære oss å leve med høye smittetall. Da vi begynte med dette i 2020 var vi ikke vaksinert og vi var ikke beskyttet med vaksine. Nå er en stor andel beskyttet og vi må øve oss på at smitten er her. Det er noe vi må lære oss å leve med. Å beskytte oss mot alvorlig sykdom er gjennom vaksine. De som ikke har tatt vaksine må virkelig vurdere det, sier ordføreren.

- Veldig mange blir smittet, men det er veldig mange som får milde symptomer. Vaksinen har effekt, helt klart, istemmer Dokmo.

Hurtigtester

Bodø endrer varsling om smitte:

- Vi sender sms til de som får påvist sykdom, med en direkte lenke om hva du må gjøre. Vi har ikke kapasitet til å ringe opp hver enkelt, forklarer Dokmo.

Bodø har nok hurtigtester og får jevnlig tilsig. Utenfor Bodø legevakt deles det ut hurtigtester mellom 17.00 og 19.00 - de med symptomer og som er nærkontakter.

Dokmo skryter at at så mange har vaksinert seg. 57 prosent har også tatt influensavaksine.

- Jeg vil anmode at folk flest tar influensavaksinen. Det er ikke for sent ennå og det er nok vaksiner, råder kommuneoverlegen.

Kommentarer til denne saken