God dag i uværet som nå herjer her nord. Jeg bor på Værøy, og her blåser det. Kanskje mye akkurat nå. Så jeg holder meg inne på mitt utmerkede hjemmekontor, med utsikt til havna. Alt er bra inne.

Alle båter ligger fortøyd ved kai, så noen ulykker til havs får vi neppe oppleve i dag, takk Herren og værvarslinga, som allerede for noen dager siden hadde advart mot dette.

Og i år skal Bodø bli Europeisk Kulturhovedstad, noe som gleder mitt hjerte og jeg ser fram til å kunne reise inn til Bodø og høre på et par, eller tre konserter. Eller noe slikt. Været har vel lagt seg til sommeren, formoder jeg, selv om det også kan være dårlig vær på sommeren også, her nord, hvilket de fleste bodøværinger sikkert har erfart.

Ja, jeg har jo også vært bodøværing i perioder av mitt liv, ja først fra jeg var 2 til 4 år, siden jeg egentlig er en oslogutt. Men min far ifra Værøy og min mor fra Oslo, så det ble lange reiseveier for min far, da han skulle reise til Oslo for å besøke familien. Jeg hadde jo to eldre søsken da, på den tida. Jeg kom til Bodø i 1958 og i 1960 våget mor seg til å flytte til Værøy.

Jeg har mange gode venner i Bodø. Både kvinner og menn.

Men, siden jeg ikke liker å lese så lange meninger om ditt eller datt, vil jeg nærmere meg avslutning her.

Jeg ser fram til Kulturfestivalen, og har sett tegning av den flytende scene som skal bygges der i Småbåthavna, en glimrende idé, og vil bare takke alle som står bak det hele, og ser fram til Sommeren med Kjærlighet og Glede.

På Værøy står vi han av i mellomtida.