Gå til sidens hovedinnhold

Bodø blant de som blør minst

Artikkelen er over 1 år gammel

Gradvis begynner trafikktallene å ta seg opp fra norske flyplasser. Men passasjertallene for utenlandstrafikk er fortsatt 85 prosent lavere enn fjoråret.

Innlandstrafikken på norske flyplasser i uke 30 var 35 prosent lavere enn samme uke i fjor, mens utenlandstrafikken fortsatt er hele 85 prosent lavere. Til sammen er nedgangen sammenlignet med fjoråret på 62 prosent, viser foreløpige trafikktall fra Avinor.

I uke 30 fløy nesten 425.000 passasjerer fra flyplasser i Norge, mot nesten 1,31 millioner i samme uke i 2019, viser foreløpige trafikktall. Uke 29 og 30 var de første ukene der store deler av Europa igjen var fritatt for innreisekarantene til Norge.

Dette er likevel den minste nedgangen siden uke 11. På det laveste, i uke 15, var det 95 prosent færre passasjerer som var innom norske flyplasser sammenlignet med året før. Siden da har tallene gradvis tatt seg oppover.

Av de ti største flyplassene i Norge er det Oslo lufthavn Gardermoen som har den største nedgangen. Hovedflyplassen hadde mindre enn 193.000 passasjerer i uke 30 i år, mot 632.000 året før. Det tilsvarer en nedgang på 69 prosent.

Til sammenligning var kun 28 prosent færre innom Bodø lufthavn enn under samme uke i fjor.

Også Bergen, Trondheim og Stavanger har mistet mellom halvparten og to tredeler av trafikken sammenlignet med fjoråret, mens flyplassene i Nord-Norge har opplevd betraktelig mindre nedgang.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken