Gå til sidens hovedinnhold

Bodø-bedrift til finalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Mørenot Robotics kan vinne 100.000.

Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris 2019 fikk rekordmange søknader, heter det i en pressemelding sendt ut fredag. Der går det også fram at tre finalister er klare.

Aqua Nor har i år mottatt hele 30 søknader til årets Innovasjonspris fra innovatørbedrifter i 11 land. Styreleder Liv Holmefjord og prosjektleder Kari Steinsbø er meget godt fornøyd med oppslutningen.

Juryen har bestått av fagsjef Kjell Maroni i Fiskeri og Havbruksnæringens Forskningsfond, seniorrådgiver Oddvar Staulen i Innovasjon Norge og seniorrådgiver Jan Henrik Sandberg i Norges Fiskarlag. Det har vært krevende å velge ut i fra innovasjonsgrad, prosjektets betydning for havbruksnæringen og markedsverdien internasjonalt for utvikler. Juryen har gjort sine vurderinger ut fra opplysningene i søknadene - framgår det av pressemeldingen.

Det er innstilt følgende 3 kandidater til årets pris:

Benchmark Animal Health, Edinburgh, Scotland har utviklet et vannrensesystem med mål om å hindre at medisiner havner i sjøen.

Ecotone AS, Trondheim, Norge har utviklet «SpectraLice» - et helautomatisk undervannskamera som teller lus på fritt svømmende laks.

Mørenot Robotics AS, Bodø, Norge har utviklet en autonom undervannsrobot som hindrer groepåslag på nota gjennom kontinuerlig lav-intensitets børsting. NetRobot X2 settes ut sammen med ren not og skal holde notveggen kontinuerlig ren og fri for groe så lenge oppdretteren måtte ønske.

Styret i Stiftelsen Nor-Fishing vil behandle juryens innstilling i møte mandag 19. august og årets Innovasjonspris på kr 100.000 og diplom vil bli overrakt vinneren på åpningsdagen for Aqua Nor 20. august.

Kommentarer til denne saken