Gå til sidens hovedinnhold

Bodø Arbeiderparti ber regjeringen ta signalene fra norske kommuner på alvor!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bildene og historiene fra leiren på Lesbos er hjerteskjærende. Vi ser mennesker som fra før av befant seg i den ytterste nød, som nå etter brannen har mistet det lille de hadde. Situasjonen på øya har de siste timene forverret seg ytterligere, og konfliktnivået mellom flyktninger og greske høyreradikale er så høye at lokale myndigheter og innbyggere har selv sperret veien for å hindre anleggsmaskinene å gjenreise Moria-leiren etter storbrannen.

Regjeringen Solbergs svar på denne humanitære katastrofen er å tilby seg å gi trygghet til femti mennesker i nød.Det mener vi er et uanstendig lavt antall. Heldigvis har ordførere rundt om i landet tatt til orde for å hjelpe så mange vi kan. Bodø, Tromsø, Stavanger, Trondheim og Kristiansand kommuner har alle varslet at de står parat til å ta i mot langt flere alene en det Erna Solberg og hennes regjering er villige til å hjelpe totalt.

Tiden der gode ord og intensjoner var nok er over. Nå må det handles.

Bodø Arbeiderparti ber Statsminister Erna Solberg innstendig om å ta signalene fra landets største byer på alvor og øke antallet flyktninger som skal få hjelp. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi plikter å hjelpe så mange som mulig!

Kommentarer til denne saken