Bodin videregående skole åpnet nytt sikkerhetssenter

Feiret. Fra venstre avdelingsleder Tomas Bakkejord Alvestad, fylkesutdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar, ordfører i Bodø Ida Pinnerød, fylkesråd Hild-Marit Olsen og rektor ved Bodin videregående skole Geir Ludvig Næstby.

Feiret. Fra venstre avdelingsleder Tomas Bakkejord Alvestad, fylkesutdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar, ordfører i Bodø Ida Pinnerød, fylkesråd Hild-Marit Olsen og rektor ved Bodin videregående skole Geir Ludvig Næstby. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Denne uken åpnet det nye sikkerhetssenteret i Nyholmsundet i Bodø.

- Nordland er Norges største ferge- og hurtigbåtfylke, det tredje største fylket målt i antall seilende sjøfolk, og er et meget stort fiskerifylke. Dette er yrker med stor risiko. For de som jobber i næringen er det krav om sikkerhetsopplæring. Her fyller sikkerhetssenteret er en viktig rolle både for sjøsikkerheten  og beredskapsbyen Bodø, sa en stolt fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) da hun formelt åpnet det nye sikkerhetssenteret i nyoppussede lokaler i den gamle sjøgutteskolen i Nyholmsundet.

Kort fortalt driver senteret med maritim sikkerhetsopplæring for elever i videregående skoler og fagskole, for sjøfolk på hurtigbåter, ferger og andre fartøy, samt offshoreansette. Alt nødvendig utstyr for slik trening finnes på senteret.

I samarbeid med 330-skvadronen gjennomføres jevnlig trening i å plukke opp folk fra havet i helikopter. Det gis også landbaserte kurs innen brann og førstehjelp, skriver Nordland fylkeskommune.

I tillegg har senteret tilgang til en såkalt HUET-enhet - som trener offshore-personell i helikopterevakuering under vann.

Sikkerhetssenteret har om lag 700 kursdeltagere per år som tilsier 2.500 elevdøgn. Halvparten av deltakerne er elever/studenter fra maritime fag, mens resten er private aktører som kjøper kurs ved senteret.

Senteret har seks årsverk, opplyser fylkeskommunen.

Artikkeltags