Klipt og limt fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB):

«Det er forbudt for publikum å bruke bluss på norske fotballtribuner. Det gjelder både for fyrverkeriprodukter ment til underholdning og pyrotekniske produkter ment til å gi nødsignal. I forbindelse med diskusjonen om bruk av bluss i forrige uke, ønsker DSB å presisere at publikum på norske fotballkamper, eller tilsvarende arrangement, ikke har lov til å bruke denne typer produkter. Slik har det vært siden gjeldende forskrift trådte i kraft i 2002.»

Det er rimelig betenkelig at reaksjonen fra de sanksjonerte på J-feltet, samt visse forståsegpåere fra Fotball-Norge for øvrig, er å dømme Glimt nord og ned for deres håndtering av pyrosaken der fire supportere er ilagt bøter og utestengelse for bruk av bluss på Aspmyra. Og som det går av norsk lov så har Glimt alt på det rene.

Er det så sabla vanskelig å følge de gjeldende lover og regler? De føler de blir behandlet som kriminelle, sier en av de sanksjonerte til AN. Vel, når man bryter med loven, er man ikke per definisjon kriminell? Bruk av bluss bør ikke være viktig for de med hjertet i sin klubb, og det bør være en ikke-sak når lover og regler slår knallhardt fast hva som faktisk er lov. At andre klubber velger å de bort fra det som er lov får de stå for selv, men å rakke ned på Glimt som faktisk forholder seg til der som gjelder, av hensyn til sikkerhet, er både smålig og unødvendig.

Går selv på alle kampene på Aspmyra og har aldri lent meg tilbake og tenkt «eneste måten å redde stemninga på nå er om noen fyrer opp litt bluss og tåkelegger hele langsida». Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men det jeg har opplevd blant andre vanlige supportere er at det er kun de mest fanatiske som mener bluss er bpde en «selvfølge» og en «nødvendighet» for å skape god stemning på kamp.

Snakker for meg selv, men bluss har aldri vært verken nødvendig eller stilig. Stilig er det vi får servert før hver kamp i form av fyrverkeri som utføres av profesjonelle i trygge rammer, og etter det blir bluss egentlig litt impotent.

Heia Glimt med fokus på ting som faktisk betyr noe.