Blodfersk statsråd på Bodø-besøk: – En helt fantastisk opplevelse

DEL

Da statsråden besøkte Bodø, fikk hun ikke bare se havørn, elg og ærfugl.

Torsdag besøkte næringsminister Iselin Nybø (V) tre bedrifter i Bodø, som alle driver innenfor ulike områder: nemlig droneteknologi, velferdsteknologi og reiseliv.

På tampen av besøket fikk hun således oppleve en luftig rib-tur med Explore Salten i Saltstraumen, noe som betydde at hun fikk sett både havørn, ærfugl og elg.

– Bodø har de senere årene jobbet med å tiltrekke seg flere turister også på vinteren. Da er det positivt at vi de siste årene har sett en økning i antall overnattinger i byen i vintermånedene. Å få oppleve Saltstraumen på nært hold var en helt fantastisk og luftig opplevelse, sier den splitter nye næringsministeren som også har ansvar for reiselivsnæringen.

Utfordrende

2019 var det best året noensinne for overnattingsbedrifter i nord. Antall utenlandske gjestedøgn økte med over 12 prosent i 2019 sammenlignet med året før i Bodø-regionen.

Fra utlandet kommer de fleste besøkende til Bodø-regionen fra Tyskland, Sverige og Frankrike. Stadig flere fra Asia besøker dessuten Nord-Norge og fra 2014 til 2017 ble antall gjestedøgn fra Kina mer enn firedoblet.

– Det å få til helårsdrift er utfordrende for mange nordnorske reiselivsbedrifter, det er jo fortsatt sommeren som er høysesong. Men Nord-Norge blir stadig mer populært på vinterstid, og det skjønner jeg etter å ha vært ute på tur i dag med Explore Salten, sier hun og fortsetter:

– For naturen og fjellene her ute er helt fantastiske. Og som de sier selv, så lever de jo av naturen og fuglelivet, og det er jo en flott arbeidsplass å ha.

Næringsminister Iselin Nybø besøkte selskapet Memoria As i Bodø. Foto: Privat

Næringsminister Iselin Nybø besøkte selskapet Memoria As i Bodø. Foto: Privat

– Spennende selskap

I løpet av Bodø-besøket tok hun således turen innom velferdsinnovatøren Memoria As. Bedriften utvikler velferdsteknologi rettet mot en spesifikk pasientgruppe.

– Dette er et spennende gründerselskap som utvikler ny velferdsteknologi for demenspasienter. Det bidrar til å gi bedre livskvalitet og trygghet for de eldre, sier Nybø.

For med en app der brukerens livshistorie står i fokus, kan helsepersonell bli bedre kjent med pasientene, som bidrar til å bygge en god relasjon dem imellom.

Nybø fikk også et møte med Laviar AS, med sine seks ansatte som jobber med å utvikle produkter og metoder som gjør det mulig å søke etter skredofre ved hjelp av droner.

– Dette er et spennende selskap og jeg gleder meg til å se fortsettelsen, og at produktet deres kommer ut på markedene, sier Nybø.

Næringsminister Iselin Nybø besøkte selskapet Laviar As i Bodø. Foto: Privat

Næringsminister Iselin Nybø besøkte selskapet Laviar As i Bodø. Foto: Privat

Artikkeltags