(Nettavisen): Bromles Kiosk & Grill ligger i vakre Bø i Vesterålen i Nordland. I lokalmiljøet er den populære dineren kjent for sin amerikansk-inspirerte pizza – Bromles Spesial med tjukk bunn og dynger med ost.

Les også: Matvareprisene har skutt i været

Den har imidlertid ikke falt i smak hos alle. Tidligere i år anmeldte lokalavisen Vesterålen Online den omdiskuterte spesialen. Da ga de den terningkast én.

– Så forsøkte de å få oss til å stille til intervju. Det kom ikke på tale. Dere kan dra til helvete, tenke jeg, sier sjef og daglig leder av den familieeide pizza-sjappa, Kenneth Bromle til Nettavisen.

Etter å ha forhørt seg litt med ordføreren i bygda, bestemte Bromle seg for å gå med på intervjuet likevel. Men da hadde alle de negative kommentarene på Facebook fått avisen til å snu.

Snudde opp ned på kritikken

Sammen med kona Sigrid Hauglie Knedahl, driver Bromle dineren som har blitt et populært møtested for bøfjerdinger og tilreisende turister. I Bø kommune bor det om lag 2600 innbyggere. Bromles har i snitt 100 gjester som er innom hver dag om sommeren.

Paret ønsket å snu den negative omtalen i Vesterålen Online til noe positivt. De har derfor byttet navn på Bromles Spesial til VOLs Nr. 1, som spiller på navnet på avisen og terningkastet de fikk i anmeldelsen.

For å ikke skape forvirring, har reklameplakaten et bilde av en terning med et ett-tall på.

– Det elsket kundene. Om ikke dineren var befolket fra før av, så strømmer kundene til nå. Salget av Bromles Spesial har økt med 25 prosent etter at vi byttet navn, forteller Bromle.

Stor pågang

Nå baker Bromle og kona pizzaer som aldri før. Enkelte ganger er de nødt til å si nei til kunder på grunn av for stor pågang. For å hjelpe de ansatte med å lette på noe av trykket, tar dineren inn sommervikarer.

Sommervikaren Andreas er blant de som skal bistå i matlagingen i ukene fremover.

– Bedriften går som aldri før. Det som startet som en litt kjip anmeldelse, endte i en suksesshistorie for oss, avslutter Bromle.

Les: Iskrem-topp: – Vi er billigere enn Hennig Olsen Diplom-Is: Denne isen blir utsolgt først i varmen