- Samarbeidet mellom Blåfrost og NSB skal også i sørge for en skreddersydd transport for hundrevis av tilreisende publikummere mellom Bodø og Rognan, skriver Blåfrost i ei pressemelding.

I fjor ble det satt opp et ekstra vognsett på tog mellom Bodø og Rognan under Blåfrost, og både fredag og lørdag under festivalen var det helt fullt med passasjerer.

- Fjorårets samarbeid med Blåfrost ga oss svært positive erfaringer, og vi ønsker derfor å videreføre dette også i år, sier salg- og markedsansvarlig i NSB, Bjørn-Tore Hansen.

NSB kommer også til å utsette natt-avgangen fra Rognan med 15 minutter både fredag og lørdag under Blåfrost.

- For at alle skal komme seg trygt hjem har vi denne helgen valgt å utsette avgangen fra Rognan med et kvarter. Ny avgang fra Rognan blir da klokken 01.20. Festivalfolket har med andre ord god til å komme seg fra Slipen etter at headlineren har gått av scenen, og ned til togstasjonen, sier Bjørn-Tore Hansen.

Blåfrost setter opp gratis busstransport mellom Slipen Scene og jernbanestasjonen.

- Vi har alltid hatt som målsetting å være festival-Norges hyggeligste vertskap og da er det i grunn en forpliktelse å spandere gratis buss til togstasjonen slik at våre publikummere kommer seg varmt og trygt til togstasjonen, uansett vær og vind, sier festivalsjef Øivind Holthe.

Hjem om natten

Bjørn Tore Hansen i NSB anbefaler følgende avganger til publikum som tar tog til Blåfrost:

- Fredag anbefaler vi å bruke toget som går fra Bodø kl 17.34 og fra Fauske kl 18.15. Da er man fremme presis på Rognan til dørene åpner, sier Hansen.

- Lørdag er det beste å bruke dagtoget som går fra Bodø kl 12.28, videre med avgang fra Fauske klokken 13.16 og er fremme på Rognan 13.35.

Publikum kan da gå rett fra togstasjonen og i den nye vorspiel-loungen til festivalen, som holder åpnet fram til dørene på hovedscenen åpner, opplyser Blåfrost-generalen.

Begge nettene vil returtoget til Bodø gå klokken 01.20 fra Rognan.

- Vi er svært takknemlige for at NSB legger til rette slik at alle våre tilreisende fra regionen har et alternativt til glatte vinterveier, sier Øivind Holthe.