Blåfrost har inngått et samarbeid med NSB om transport til Rognan i forbindelse med årets utsolgte festival. Det blir sågar gratis busstransport mellom Slipen Scene og jernbanestasjonen, og ekstra mange plasser på togene i festivalhelgen.

I år kan altså Blåfrostpublikumet fra Fauske og utover til Bodø basere seg på tog til og fra Rognan, opplyser festivalen i ei pressemelding.

Tørrskodd

- Vi ser at en stadig større andel av Blåfrost-publikummet er tilreisende, og hotellkapasiteten på Rognan er svært liten. Dette tar vi nå konsekvensen av og har derfor inngått et samarbeid med NSB som sikrer våre gjester en skreddersydd, trygg og komfortabel reise til og fra Rognan, sier festivalsjef Øivind Holthe.

- Blåfrost har alltid hatt som målsetting å være festival-Norges hyggeligste vertskap. Når vi vet hvordan været kan være midt i februar setter vi selvsagt også opp transport fra Slipen Scene til jernbanestasjonen på Rognan. NSB på sin side har sagt seg villig til å utsette natt-avgangen fra Rognan noen minutter, slik at alle som skal i retning Fauske og Bodø - med god margin - får med seg alle høydepunktene fra scenen før avreise, sier Holthe.

Økt kapasitet

I forbindelse med festivalen øker NSB kapasiteten på de aktuelle togene til og fra Rognan.

- Vi dobler kapasiteten i toget som går fra Bodø klokken 17:30 på fredag ettermiddag. Vi har også et ekstra togsett på nattavgangene fra Rognan og tilbake til Bodø natten mellom fredag og lørdag og natten mellom lørdag og søndag, sier salg- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen, Bjørn-Tore Hansen.

- For å sikre oss at alle rekker å komme seg fra Slipen Scene til jernbanestasjonen velger vi i tillegg å utsette togavgangen fra Rognan med 15 minutter. Festival-toget vil dermed gå klokken 01:20 fra Rognan stasjon begge kveldene, sier Hansen.

Fredag 17. februar blir det følgende togtider:

- Tog fra Bodø kl 17:30 med ankomst Rognan kl 18:28

- Slipen Scene: Dørene åpnes kl 18:30

- Retur fra Rognan kl 01:20 med ankomst Bodø kl 02:20

Lørdag 18. februar

- Tog fra Bodø kl 12:27 med ankomst Rognan kl 13.35

- Krisemøte, Live Talkshow 15:00 (Drivhuset Scene).

Slipen Scene: Dørene åpnes kl 18:30

- Retur fra Rognan kl 01:20 med ankomst Bodø kl 02:20

Billetter kan kjøpes på NSBs App, automat eller om bord på toget.

I tillegg melder festivalen om følgende for bilistene å legge på minnet: Det vil bli nattarbeid og periodevis stengt i Kvænflåg-tunellen på E6 (mellom Fauske og Rognan). Kl. 18-21 blir det kontinuerlig kolonnekjøring og gjennomslipp med ledebil kl. 23, 01, 04, og 05 begge kvelder.