Bak «Black Lives Matter Global Network Foundation» står Alicia Garza (39), Patrisse Cullors (36) og Opal Tometi (36). Opal Tometi jobber med «Black Lives Matter Foundation», og er også administrerende direktør i «Black Alliance for Just Immigration». Denne gruppen assosieres også med «Freedom Road Socialist Organization» som er en marxist-leninistisk gruppe som har mottatt midler fra «Tides Foundation» drevet av George Soros. For de som ikke vet hvem George Soros er, så kan man sjekke det ut litt nærmere.

Medgrunnlegger av «Black Lives Matter», Patrisse Cullors, sa i en nylig publisert video at hun og hennes medarrangører er «trente marxister». Uttalelsen gjør det ideologiske grunnlaget bak bevegelsen meget tydelig og klart.

Videoen kan sees her: https://youtu.be/1noLh25FbKI

Patrisse Cullors var tidligere protesjé for Eric Mann (tidligere agitator for «Weather Underground» sin terrororganisasjon), og tilbrakte år med å absorbere den marxist-leninistiske ideologien som formet hennes verdensbilde.

Disse tre kvinnene som i hovedsak driver «Black Lives Matter Foundation» holder en veldig lav profil, og er ikke med i debattprogrammer eller i samtaler under nyhetssendinger.

Når «Black Lives Matter»- bevegelsen mottar pengedonasjoner, så kan det være interessant for Bodø Ungdomsråd å få vite hvor pengene ender opp siden Bodø Ungdomsråd oppfordrer til å støtte «Black Lives Matter»-bevegelsen økonomisk. Ifølge nettsiden FactCheck.org så går 71 prosent av pengene til lønn, fordeler og «konsultasjonshonorar».

Pengedonasjonene går ikke direkte til «Black Lives Matter»-bevegelsen. Pengedonasjonene må først gå gjennom selskapet «ActBlue Charities», som er en innsamlingsgruppe som reserverer donasjoner for demokratisk og progressiv politisk innsats over hele USA. Selskapet tilbyr brukere en rekke pengeinnsamlingsverktøy, inkludert dataanalyse, støttetjenester og tilpassede bidragsskjemaer for å lette donoroppfordring.

Selskapet utgir seg for å være «en ideell teknisk organisasjon som lager digitale innsamlingsverktøy for demokratiske kandidater og utvalg, progressive organisasjoner og andre ideelle organisasjoner». Republikanere er derimot forhindret fra å bruke tjenesten.

Donasjonssiden som er lenket fra det sentrale nettstedet «Black Lives Matter», omdirigerer faktisk brukere til et sikkert «ActBlue»-donasjonsskjema. I donasjonsskjemaet heter det at «ActBlue Charities er en registrert veldedighetsorganisasjon som er opprettet for å demokratisere veldedighet».

På sin hjemmeside sier ActBlue at de tar et behandlingsgebyr på 3,95 prosent av «alle transaksjoner» hvor etter de donerte pengene «går rett til kandidaten eller organisasjonen».

Selskapet bestemmer at alle donasjoner som blir avvist av en organisasjon, eller som ikke blir gjort krav på i mer enn 60 dager «vil bli utpekt som et bidrag til ActBlue». Selskapet opplyser at disse bidragene er «generelt for å støtte dets sosiale velferdsaktiviteter».

Det er uklart hvor mye penger ActBlue har behandlet for «Black Lives Matter»-bevegelsen. På donasjonssiden for «Black Lives Matter», uttaler ActBlue at brukere kan få innsamlingsgruppens «siste økonomiske rapport» ved å sende e-post til selskapet. Likevel, når selskapet ble spurt, så ville ikke selskapet gi ut rapporten.

Hvor bevisst er Bodø Ungdomsråd om sitt engasjement for hva de egentlig er med på?