– Aldri før er kortene benyttet så flittig, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge i en pressemelding.

Fredag 23. november var det rene høytidsdagen for dem som er ekstra glad i utnytte seg av tilbud og handle det man trenger – eventuelt det man ikke trenger. Til sammen brukte nordmenn 3,6 milliarder kroner på Black Friday og det ble utført nesten 8,7 millioner kortkjøp, ifølge en pressemelding fra Nets.

Dette tilsvarer over ett og et halvt kortkjøp for hver eneste nordmann.

I fjor ble rekorden smadret på Black Friday, da vi dro kortene for 3,3 milliarder kroner. I år handlet vi altså for 3,6 milliarder.

– Basert på kortstatistikken kan det virke som tiden mellom klokken 11 og 18 var mest hektisk for handelsstanden. Det var også mange som handlet videre utover kvelden, for det var betydelig mer kortbruk fram til klokken 22 enn det som er vanlig på en fredag, sier Tjore i pressemeldingen.

Rekorden som er satt gjelder for Black Friday, men den store handledagen har ikke maktet å slå den store omsetningsrekorden i Norge. Den ble satt 22. desember 2014, da innspurten av julehandelen sto for en omsetning på 3,8 milliarder.

For å sette de store pengesummene i sammenheng, får du nesten råd til å kjøpe seks av de billigste F35-jagerfly til samme pris. 3,6 milliarder er også dobbelt så mye som det fregatten KNM Helge Ingstad kostet.