Fortsatt full leteaksjon etter savnet kvinne i 50-årene

BISTÅR: 19 soldater fra Heimevernet bistår i søket etter den savnede kvinnen.

BISTÅR: 19 soldater fra Heimevernet bistår i søket etter den savnede kvinnen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Leteaksjon pågår for fullt etter at en kvinne i 50-årene er savnet på Sørøya.

DEL

Politiet har natt til søndag iverksatt leteaksjon og kalt inn store ressurser for å lete etter en kvinne som er savnet etter en tur på Sørøya, skriver iFinnmark.

Ved 18-tiden søndag opplyser operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved Finnmark politidistrikt om at det fortsatt er full leiting etter den savnede kvinnen.

- Det er fortsatt full leiting med hundemannskap, tre helikoptre, masse bakkemannskap og varmesøk med kamera - men så langt ingen funn, sier Syversen.

I 22-tiden starter soldater fra HV17 fra Alta mot Sørøya .

– Vi kjører fortsatt på med fullt fres. Vi har 76 mannskap i tildelte søksområder, fordelt på 65 bakkemannskap fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og frivillige. Vi har også to fra SNO, tre fra reinpolitiet og seks fra bannvesenet fordelt i kjøretøy langs både hovedvei og bygdevei, der de patruljerer, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Johnsen.

Tar pause når det blir mørkt

Politimester Ellen Kathrine Hætta meldte tidligere søndag om at Sea King ikke kunne fly på grunn av kapasitet og teknisk feil. Det har nå bedret seg.

- Sea King har flydd ut mannskaper og vi har hatt tre andre helikoptere. Det er ikke mannskapet det står på, men de sier at det er et kupert terreng og vegetasjon, det er mange plasser å lete, sier Syversen.

Han opplyser om mannskapet må ta pause når det blir mørkt, men opplyser om at søket starter igjen straks det blir lyst.

Politiet ble kontaktet i natt

- Kvinnen var opprinnelig en del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfgjorden. De skilte lag ca 19.30 ved retur. Litt før klokken 00.30 ble politiet kontaktet, da kvinnen ikke returnerte til Sørvær som avtalt, melder Finnmark politidistrikt i en pressemelding søndag morgen.

I tillegg til politi, brann og ambulanse er det kalt ut store ressurser for å søke i området, blant annet Sea King redningshelikopter, mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder, Sivilforsvaret, samt redningsskøyta Gjert Wilhelmsen og fartøyet Vekteren.

Ønsker hjelp fra frivillige

Politiet ber frivillige på Sørøya til å melde seg for å bistå i søket etter kvinnen.

Ifølge politiet er det ikke mange frivillige som har meldt deg ved 11-tiden søndag.

Operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved Finnmark politidistrikt opplyser til iFinnmark at det også er ønskelig at folk med ATV tilgjengelig melder seg og hjelper til.

Kvinnen er sist observert ved Nordsandfjordvannet, og har senere gått tom for strøm på mobilen, melder politiet i pressemeldingen.

Den savnede kvinnen er i slutten av 50-årene, tur- og fjellvant og godt kledd, står det i pressemeldingen.

- Hun er 1,50 meter høy, opprinnelig fra Korea, har sort hår og var kledd i sort bukse og blå jakke, og hadde blå ryggsekk.

Flere frivillige på rådhuset

Ordfører Eva D. Husby i Hasvik kommune er på rådhuset når iFinnmark snakker med henne i 11-tiden søndag. Hun opplyser om at det er flere frivillige som har meldt seg den siste tiden.

- Politiet har oppfordret frivillige til å melde seg, så den støtter vi, sier Husby.

Søket vil fortsette med uforminsket styrke ut over søndag morgen.

Det var søndag morgen tett tåke, kraftig vind, regn og 11 grader i området, men sikten er bedre nå, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved 11-tiden søndag.

Tips Oss
TLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005

Artikkeltags