I en klassisk episode av den fabelaktige serien "South Park" kommer hybridbilene fra "Toyonda" til byen. De første eierne ser hånlig på sine medborgere som kjører rundt i bensinslukende amerikanske biler. Selvfølgelig ender alle opp med å kjøpe hybridbiler.

Det igjen ender med forferdelse – for mørke skyer av selvgodhet truer brått med å kvele både South Park og selvgodhetens høyborg – San Francisco. Der absolutt alle kjører hybrid og føler seg bedre enn alle andre.

Vi skjønner følelsen litt når vi ratter en Lexus RX450h og ser tysk prestisje-SUV i bakspeilet. I forhold til den er vi Natur og Ungdom.

Kraftplugg. Klart du kan sette deg rett inn i en Lexus RX450h og kjøre av gårde. Men du kan også sette deg ned et par kvelder og pugge instruksjonsboken. Lexus har fylt sin prestisje-SUV med teknologi.i. Ja, i millionklassen får vi vel si.

Men for å ta det viktigste først – -mantraet om utslipp. Det er "bare" 148 g/km. Imponerende med tanke på at RX450h veier 2,1 tonn og har 299 hestekrefter når du slår sammen V6-eren og elektromotoren. Forbruket er i underkant av 0,7 liter per mil.

I sørpe og kraftig snøstorm havnet vi bare litt i overkant av fabrikktallene. Imponerende.

Bilen føles så stor som den er. I vintersvingene tar du det med ro, men på landeveien må du følge med for ikke miste lappen. Fint med visning av fart i vindusruten. Dette er intet mindre enn en kraftpakke – med et miljøvennlig stempel fra Staten.

Teknologien. I førersetet sitter du veldig godt i et sete som passer store europeere – og feite amerikanere. Førermiljøet trenger litt tilvenning på grunn av alt utstyret.

Det er noen knapper og skjermer å holde styr på, men den integrerte datamusen i midtkonsollen er en forbilledlig løsning for godt brukergrensesnitt. Automatkassen er komfortabelt nydelig.

Alt i Lexus handler om kvalitet og gjennomført arbeid. Treverket kommer for eksempel fra pianoekspertene hos Yamaha. Stereoanlegget fra Mark Levinson har 15 høyttalere. Nærlysene er av LED-typen. Adaptiv cruisekontroll, aktivt understell og elektrisk bakluke er bare noe av utstyret du får med i Techonoly-pakken som vår utgave var.

Det beste er Lexus sitt rykte som garantist for problemfritt bilhold.

Bling-faktor. Vi fikk så vidt en liten smak av bar vei og RX sine egenskaper i sving. Det aktive understellet ga minimalt med krenging.

Lexus er en stor suksess i USA, men sliter litt mer i Europa. Vi tror vi skjønner litt hvorfor. For Lexus har ennå ikke den udefinerbare følelsen som de europeiske konkurrentene ofte gir..

Da fet hiphop dundret ut fra NRK P3 så vi det helt klart – denne bilen kler virkelig en gullbefengt rapper fra Bronx. Men gjør på mange måter mer nytte for seg på de saltenske vinterveier. For dette er rett og slett bra.

Hvordan det endte i South Park-episoden? Hybridbilene ble kastet på fyllinga, selvgodheten forsvant og den generelle elendigheten fortsatte. Slik det stort sett alltid ender i South Park.

Bilfakta

Lexus

Modell: RX450h

Motor: 299hk/474-791Nm

LxBxH: 477x188x168 cm

Egenvekt: 2120 kg

0-100 km/t: 7,8 sek

Toppfart: 200 km/t

-utslipp: 148 g/km

Drift: Alle fire

ESP: Ja

Pris testbil: 1.006.500 kr

Grunnpris: 919.200 kr