Gå til sidens hovedinnhold

Ble stoppet med piggdekk – midt i juni

Artikkelen er over 3 år gammel

Og da er det ingen bønn!

landet rundt:

(Broom): 1. mai var siste frist for å få av piggdekkene, over hele landet.

Nå begynner det å bli en god stund siden 1. mai. I mellomtiden har vi blant annet hatt en skikkelig hetebølge i deler av landet. Men likevel er det noen som kjører med piggdekk, langt ut i juni.

Som bilisten som kjørte inn i en politikontroll i Trondheim tidlig mandag formiddag.

Har hatt god tid

140 biler ble kontrollert i Granåsen-området, skriver Adresseavisen. Og en av dem kom altså kjørende på piggdekk, 11. juni!

På spørsmål om hva hun tenker om piggdekk i juni, sier operasjonsleder Viola Elvrum ved Trøndelag Politidistrikt dette til avisen:

– Ikke annet å si enn at det er ugunstig! Du har hatt god tid til å gjøre noe med det. Det er heller ikke bra med tanke på miljøet.

Politiet er fleksible, men...

Blir man stoppet med piggdekk, er det som regel ingen bønn: Det gir et gebyr på 1.000 kroner.

– Det er en kjent sak at politiet behandler denne regelen på en fleksibel måte i starten. Utgangspunktet er uansett at du skal være skodd etter forholdene. Skal du kjøre et sted hvor det er fare for glatte veier, kan du bruke piggdekk, også etter 1. mai. Men nå langt ute i juni skal man nok argumentere veldig godt for å slippe unna gebyr, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Her er skiltene vi sliter med å forstå

Ingen frist for piggfritt

Visste du forresten at det bare er piggdekk som må av innen bestemte frister? For piggfrie vinterdekk er det faktisk ingen frist, de kan man i teorien kjøre med hele året, uten å risikere noe.

Dette er imidlertid noe det frarådes sterkt å gjøre. Piggfrie vinterdekk har vesentlig dårligere egenskaper enn sommerdekk når det er varmt. Det betyr blant annet økt bremselengde og dårligere egenskaper i sving. Derfor anbefales det i utgangspunktet å følge fristene for piggdekk, også for de som kjører med piggfrie dekk.

Kommentarer til denne saken