Gå til sidens hovedinnhold

Bil i Nord forsterker sin posisjon i Lofoten. Overtar bedrift for hemmelig kjøpesum

Artikkelen er over 1 år gammel

Bil i Nord inngikk mandag en avtale om kjøp av bilforhandleren Vestlofoten Bil AS på Leknes.

– Vestlofoten Bil er forhandler for Peugeot og Mazda, og kjøpet forsterker Bil i Nords posisjon som Nord-Norges største bilforhandler, skriver Bil i Nord i en pressemelding.

Inkluderer ansatte

Kjøpet av Vestlofoten Bil er en virksomhetsoverdragelse og inkluderer eiendommen, delelager, serviceverksted og biler. I dag er de 15 medarbeidere i Vestlofoten Bil, og Bil i Nord overtar alle medarbeidere.

– Bil i Nord er en seriøs og respektert aktør. Vi er trygg på at våre kunder er i de beste hender og de vil ikke merke noen forskjell. All garanti på nye biler, service og vedlikehold fortsetter som avtalt, sier daglig leder og eier Arne Leo Olavsen i Vestlofoten Bil.

Hemmelig kjøpesum

Overdragelsen trer i kraft 1. oktober 2019.

– Bygget er cirka 1400 kvadratmeter og er svært godt tatt vare på av de tidligere eierne. Lofoten er en svært attraktiv region som vi fortsetter å øke eksponeringen, sier eiendomssjef Tommy Wårheim Seim.

Kjøpesummen av overdragelsen ønsker de ikke kommentere.

– Ønsker å vokse

E i Nord har de siste par årene vært svært aktiv og selskapet har kjøpt mange eiendommer i Nord-Norge, sist et næringsbygg i Bodø.

Med kjøpet i Lofoten, styrker Bil i Nord selskapets posisjon i Nord-Norge.

– Dette er et viktig skritt på veien for å utvide Bil i Nord som forhandler, og et ledd for å øke markedsandelen og lønnsomheten i selskapet. Vi ønsker fortsatt å vokse og ta markedsandeler. Lofoten er et viktig markedsområde, og med denne avtalen styrker vi vår posisjon i Nordland og med det hele Nord-Norge, sier eier og gründer Thor Drechsler.

Kommentarer til denne saken