Talenter vil til BHK

Eirik Egeland (i midten) ønsker seg til BHK. Her med pappa Frank og lillebror Erlend.

Eirik Egeland (i midten) ønsker seg til BHK. Her med pappa Frank og lillebror Erlend. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

BHK har fått flere telefoner fra flere talentfulle unggutter som ønsker å prøve seg i klubben.

DEL

En av dem heter Eirik Egeland, som denne sesongen ble toppscorer med 103 seriemål for et Kristiansand-lag som rykket ned fra 1. divisjon.

– Egeland er en meget spennende spiller. Han er stor og sterk og svært aggressiv på mål. I tillegg er han tøff i forsvar, forteller BHK-trener Tobben Evjen.

Egeland har søkt på studieplass ved politihøyskolen i Bodø.

– Vi håper selvsagt at han får studieplassen han ønsker. Svaret foreligger neppe før i midten av juni. Hvis ikke han kommer inn på politihøyskolen, vurderer Egeland å ta et år på idrett grunnfag i Bodø, røper BHK-bossen.

Håndballfamilie

Eirik Egeland kommer fra en solid håndballfamilie. Pappa Frank Egeland spilte flere sesonger på øverste nivå med Kristiansand. Han har også spilt for Øyestad og fikk 25 landskamper og scoret 102 mål med flagget på brystet. Lillebror Erlend Egeland har også spilt en rekke sesonger på seniornivå for de samme klubbene.

– Det blir spennende å se om Eirik Egeland ender opp hos oss. Jeg håper det. Han er helt klart en spiller som styrker stallen vår, konkluderer Evjen.

Putans kommer

Det er ikke bare en håndballfamilie som har vært på tråden til de blågule. En annen unggutt som kommer på besøk til Bodø og BHK, er den trønderske 17-åringen Ronald Putans. Sønn av den mangeårige og ikke helt ukjente Byåsen-treneren, Valeri Putans.

– Planen er at Ronald Putans skal komme til Bodø og trene med oss når han har tid og anledning i forhold til skolen. Han er ung og går fortsatt på videregående skole. I utgangspunktet skal han hit for å teste nivået på treningene, bli kjent med klubben og de andre spillerne på laget. Hvis han trives hos oss, kan det godt hende at han tar permanent overgang til BHK, forteller Tobben Evjen.

Mye riktig

17-åringen regnes for å være et stort talent. Selv om Putans er ett år yngre enn spillerne på U90-landslaget, har han vært med på flere samlinger med nettopp dette landslaget.

– Han er en spiller det skal bli spennende å bli bedre kjent med. Ingen tvil, slår Evjen fast.

BHK-treneren er stolt over at flere yngre spillere i det siste har tatt kontakt med bodøklubben med tanke på å få testet seg i Bodø.

– Det er veldig gledelig at yngre spillere ringer til oss for å høre om vi er interessert. Det betyr helt klart at vi har gjort mye riktig i klubben de siste sesongene. Vi ønsker å skape et topplag i den norske herreserien. I tillegg ønsker vi å skape et treningsmiljø hvor yngre spillere kan utvikle seg som håndballspillere, slår BHK-treneren fast.

Artikkeltags