Anders Fältnäs skal pendle fra Bergen til Bodø for å hjelpe Børge Lund og BHK denne sesongen.

Den svenske suksesstreneren har vært sjef for Fyllingens håndballherrer i åtte år. Etter sesongslutt valgte han å takke for seg. Nå hentes han til BHK.

- Børge skal fortsatt være spiller i tillegg til trener. Derfor måtte vi finne en trener som kunne hjelpe Børge med å lede laget fra benken. At vi har fått tak i en kapasitet som Anders Fältnäs blir uhyre spennende for alle som er glad i BHK, sier sportslig leder Tor Arne Aga.

Flere plussfaktorer

Geir Daniel Larsen var assistent for Børge Lund forrige sesong. Den mangeårige BHK-profilen valgte å skifte beite etter sesongslutt. Nå er erstatteren på plass.

- Fältnäs skal pendle fra Bergen til Bodø i sesongen. Kanskje ikke helt optimalt, men med tanke på at vi sikrer oss en voldsom trenerkapasitet, så veier de positive faktorene opp for de negative, påpeker Aga.

I påvente av at Fältnäs blir BHK-klar kommer Børge Lund til å få assistanse på trening og kamp av Bjørn Asphaug og Tobben Evjen.

Starter med karantene

Den tidligere Fyllingen-treneren pådro seg fire måneders utestengelse fra all håndball i sin siste kamp som sjef for bergensklubben. Dette betyr at svensken ikke er klar til å lede BHK fra sidelinjen før 1. november.

- Anders Fältnäs har meget sterke resultater å vise til med Fyllingen. Vi ønsker å høste av hans kompetanse. Derfor satser vi på denne løsningen, selv om vi må vente noen måneder før vi får nyte godt av all hans kunnskap som trener, slår Aga fast.

Var sammen i Aalborg

For Børge Lund blir det nå et gjensyn med treneren som i sin tid trente Aalborg, da Lund forlot Bodø og BHK til fordel for proffeventyret i Danmark. Nå skal duoen igjen ta opp samarbeidet. Nå skjer det i Lunds egen moderklubb hjemme i Bodø.

Ikke bare får Børge Lund en meget rutinert ringrev som kampleder på sidelinja i eliteserien. Han får også en meget faglig sterk person i diskutere med i startfasen av Børge Lunds egen trenerkarriere.

- Vi mener dette er en fin løsning for både Børge Lund og BHK, slår Aga fast og leger til:

- Vi er stolt over at Anders Fältnäs også syntes dette var en spennende mulighet også for hans del.

BHK-spillerne fikk vite om ansettelsen av svensken rett før trening i dag.

Kontrakten mellom BHK og Fältnäs varer ut denne sesongen.

- Ufattelig spennende

Fältnäs gleder seg til å begynne på jobben.

- Jeg synes det er ufattelig spennende å få lov til å bli en del av BHK. Det er kanskje den mest spennende klubben i Norge akkurat nå, med tanke på publikum og strukturen i troppen. Jeg synes Bodø var meget bra uten å få det helt til forrige sesong. Jeg håper å kunne bidra med å ta fram de siste prosentene, som manglet i fjor, forteller han etter å ha signert kontrakten med klubben.

I utgangspunktet hadde han ikke tenkt tanken på å fortsette som trener etter forrige sesong.

- Jeg hadde egentlig gitt meg som trener. Når Tor Arne (Aga red.anm.) ringte meg og spurte om jeg kunne tenke meg jobben sa jeg spontant nei. Men under samtalen presenterte Bodø en modell som passet meg veldig godt, forteller han.