BHK ble tirsdag utnevnt til "honorær Bodøambassadør"

Lagkaptein Vetle Eck Aga og styreleder Finn Ove Smith mottok utmerkelsen på vegne av klubben under en tilstelning i bystyresalen tirsdag formiddag.

Lånte ordførerstolen

Vetle Eck Aga avslørte samtidig at han har bestemt seg for å skrive under en ny toårskontrakt med klubben. Han skrev under kontrakten - sittende i ordførerstolen.

- Jeg kunne ikke ha lånt stolen min til noe bedre formål, fastslo en smilende ordfører Ole Hjartøy etterpå.

Alle de ferske sølvmedaljørene fra cupen var invitert til bystyresalen for å bli gjort stas på av det offisielle Bodø.

- BHK betyr utrolig mye for Bodø by. De gjør oss stolt og er med på å sette byen på kartet. Gjennom den jobben de gjør hver dag er de veldig gode ambassadører, og da synes jeg det er bra at de får et synlig bevis på det, sa Hjartøy.

Hjartøy tror på gull

Ordføreren avslørte også at han venter mer BHK-jubel i tiden som kommer.

- De har gjort en fantastisk sesong, både med tanke på cupfinalen og i andre sammenhenger. Jeg har stor tro på at de kan dra serien i land, sa Hjartøy.

Også Vetle Eck Aga er optimist på egne vegne. 22-åringen har ikke vært på banen siden kampen mot Runar 21. september, da han fikk konstatert betennelse i hjerteposen.

Ny sjekk mandag

- Ting er blitt mye bedre, så jeg er på bedringens vei, men samtidig er det ikke godt nok til at jeg kan nærme meg full aktivitet eller kampaktivitet. Jeg er fortsatt i dialog med legene, sa BHK-kapteinen før han fortsatte:

- Jeg skal til ny sjekk kommende mandag, så etter det vet jeg kanskje mer i forhold til dato. Sist de sa noe, snakket de om februar/mars, så det er det jeg forholder meg til, men samtidig lar jeg det være litt åpent. Jeg tenker at jeg skal bare bli frisk, og så tar jeg det som det kommer.