Ras gir seg i BHK

Vemodig. Ras Bloch innrømmer at det blir vemodig å forlate BHK etter tre flotte år. En tanke danske ikke tør å smake for mye på akkurat nå.Foto: Grethe Nygaard

Vemodig. Ras Bloch innrømmer at det blir vemodig å forlate BHK etter tre flotte år. En tanke danske ikke tør å smake for mye på akkurat nå.Foto: Grethe Nygaard

Artikkelen er over 8 år gammel

Ras Bloch spiller sin siste seriekamp på hjemmebane mot Drammen 7. april. Hva mener du?

DEL
  • Hvor viktig har Ras Bloch vært for BHK? Hva synes du om jobben han har gjort? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Den danske publikumshelten dro rett fra Haugesund til Danmark for å signere ny kontrakt med en dansk 1. divisjonsklubb, som er nivå to.

– Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Tilbudet inneholder gode lønnsbetingelser, samtidig som jeg får en spennende jobb ved siden av håndballen. Dette er en kongemulighet for meg. En mulighet jeg kanskje ikke får igjen senere, forteller Bloch.

Håper på to

Den solide målvakten har lenge hatt et ønske om å komme nærmere familien sin hjemme i Danmark.

Da den danske 1. divisjonsklubben kom på banen med et solid tilbud, var det egentlig ingen annen utvei for Bloch.

Dermed kan oppgjøret mot Drammen bli siste mulighet til å se supermålvakten i aksjon for BHK på hjemmebane. Hvis ikke de blågule mot formodning sikrer seg en avgjørende kvalikkamp helt på tampen av sesongen.

– Jeg håper og tror jeg skal få spille to hjemmekamper for BHK. Mot Drammen og en kvalikkamp mot en eller annen motstander. Så lenge det er håp om å sikre oss den viktige kvalikkampen, så fokuserer jeg ikke på annet enn det, slår hovedpersonen fast.

– Fantastiske år

Ras Bloch tok byen og publikum med storm etter at han kom til klubben foran 2007/2008-sesongen. Med sitt fremragende målvaktsspill, og sin voldsomme innlevelse i kampene, har han egenhendig trukket mang en tilskuer til hallen. Nå går denne epoken i BHK-historien ubønnhørlig mot slutt.

– Jeg har hatt noen fantastiske år her i Bodø. Jeg er blitt tatt imot som en konge både av klubben, medspillerne og ikke minst publikum. Jeg har fått mange venner også utenom håndballen. Det blir utrolig vemodig å forlate Bodø. Akkurat nå makter jeg ikke å smake for mye på nettopp den følelsen. Jeg gleder meg heller over at jeg snart skal flytte hjem til Danmark, medgir Bloch.

Store sko å fylle

Dermed må BHK ut på keeperjakt etter sesongslutt. Det blir neppe lett å finne en målvakt som skal fylle skoene til den elleville dansken.

Før den tid har Ras Bloch kun fokus på en eneste ting. Nemlig den meget spennende sesongavslutningen med BHK.

– Vi må starte med å slå seriemester Drammen 7. april. Jeg håper publikum møter opp for å hjelpe oss. Vi trenger all den støtte vi kan få fra tribunene. Jeg kan iallfall låve at vi skal kjempe med livet som innsats for å vinne, avrunder sisteskansen som periodevis sto som en slags levende vegg da sesongens første borteseier kom mot Haugaland onsdag.

Artikkeltags