BHK koblet grepet i kvartfinalen mot Bækkelaget. Børge Lund og hans menn vant til slutt 32-29 i lagenes første møte i sluttspillet.

Dessverre for BHK pådro Endre Langaas seg en kraftig overtråkk tidlig i kampen. Dermed måtte de blågule klare seg uten strekkjempen både i forsvar og angrep i store deler av denne kampen.

Børge Lunds menn lot seg ikke stresse av den grunn. De kjempet heroisk med alle mann. Hvis det var lekk som ei sil i forsvar før pause, var det potte tett bakover de første 20 minuttene av andre omgang.

BHK ledet plutselig 28-23, etter at hjemmelaget bare maktet å score fem mål fram til da. Det var ikke bare forsvarsspillet som satt som ei kule. Aller bakerst sto Joachim Christensen som en levende vegg og radet opp 10 redninger.

Spenning på tampen

I sluttfasen kriget hjemmelaget for å nærme seg BHK. Etter at Vetle Eck Aga hamret inn 30-25 sto det plutselig 31-29 til gjestene ett minutt for slutt.

Øyvind Oskarsen kunne satt spikeren i kista, men alene med keeper Sæverås ble det bom fra linja.

Bækkelaget kontret, men keeper Christensen reddet skuddet fra Emil Sundal. Gjestene kontret og Alexander Westby drepte all spenning med å score 32-29-målet, hans åttende scoringen for kvelden.

Koblet aldri grepet

BHK åpnet frisk i angrep mot Bækkelaget.

Anført av en solid Joachim Christensen aller bakerst koblet gjestene grepet i Oppsal Arena. Dansken åpnet med fire redninger, og BHK ledet både 3-2 og 4-3. Tre av lagets første mål ble hamret inn av en leken Binai Aziz.

Stillingen etter 16 minutters spill var 10-10.

Til tross for sju redninger fra Jokke, og ingen fra hjemmelagets målvakter på dette tidspunkt, klarte ikke BHK å koble det grepet de burde. Til det ble det alt for mange unødvendige tekniske feil i angrep.

Plutselig ble det svart

Børge Lunds mannskap svarte på tiltale og ledet plutselig 12-10, etter to raske scoringer. Den siste signert Alexander Westby på rush.

Deretter gikk det i svart for bodøgjengen. Ikke minst da Bækkelaget fikk en mann utvist. Hjemmelaget fikk score fem mål på rad, og dermed var BHK tre mål bak i protokollen.

Det svingte voldsomt før pause. Begge lag serverte fartsfylt og fiks håndball. Like raskt som hjemmelaget hadde koblet grepet, slo BHK tilbake.

Storspill fra Binai

Binai Aziz fortsatte storspillet etter en pust i bakken på benken midtveis i omgangen, og like før pausen utlignet gjestene til 17-17. Helt på tampen av omgangen satte unge Fabian Sandven inn 18-17-målet til Bækkelaget. Dermed var det liten tvil om at Børge Lund måtte fokusere litt på forsvarsspill i pausepraten. 18 baklengs er for mange, hvis man har planer om å nå langt i sluttspillet.

Neste kamp spilles i Bodø førstkommende onsdag. BHK frister med gratis adgang for alle.