– Vi har fått med oss det som har skjedd i Bodø de siste sesongene. Vi håper publikum møter opp i stor stil også når vi kommer på besøk. Det er utrolig inspirerende for alle oss å få spille foran 2000 tilskuere, konkluderer Arendals rutinerte trener.

Han lover at publikum skal få se et Arendal-mannskap som er forberedt på heksegryta i Bodøhallen.

– Vi har øvd oss på det som venter oss på trening. Vi har trent med musikken på full guffe i vår egen hall for å få en liten pekepinn på hva som møter oss i Bodø, røper Arendal-treneren.

Mange unggutter

Han kommer til Bodø med et nyopprykket lag, bestående av en rekke spillere med voldsom erfaring fra et langt liv på håndballbanen.

Preben Vildalen har flust med landskamper for Norge og har vært proff i en årrekke i Tyskland. Harald Johnsen har vært proff i mange år i utlandet, og på streken har Gautestad ringreven Håvard Augensen som har spilt for både Sandefjord og Drammen.

– Vi har spillere som har spilt foran 2000 tilskuere tidligere, men vi har også mange unggutter som kun har spilt foran 1000 tilskuere på egen hjemmebane. Det blir spennende å se hvordan de takler utfordringene som venter mot BHK, påpeker Gautestad.

Tror BHK får det tøft

Arendal kjemper for å etablere seg i eliteserien. Et av lagene som må være bak sørlendingene på tabellen, er nettopp BHK. Derfor er ettermiddagens oppgjør en skikkelig nøkkelkamp for begge mannskap.

– Det er nesten litt synd å si det, men med tap i dag tror jeg BHK får det veldig tøft med å berge plassen. Hvis vi vinner, så tror jeg garantert vi kommer foran BHK på tabellen. Derfor er dette en uhyre viktig kamp for begge lag. Vi kommer til Bodø full av ydmykhet og forventer å møte et hjemmelag som vil gjøre alt som står i deres makt for å slå oss, konkluderer Gautestad, som tidligere i karrieren ledet det norske herrelandslaget sammen med svenske Christer Magnusson.

Vanvittig stemning

Det hersker liten tvil om at utfallet av ettermiddagens kamp kan stake ut kursen for hvordan sesongene blir for både BHK og Arendal i fortsettelsen.

Det er heller ingen tvil om at gjestene fra Sørlandet gleder seg stort til å hilse på landets beste håndballpublikum.

– Jeg har sett bilder fra BHKs oppgjør mot Haslum i første hjemmekamp. Stemningen var vanvittig bra, og slikt gleder et håndballhjerte. Det er jo i slike settinger vi ønsker å presentere og utøve idretten vår. Det vil være utrolig synd for norsk håndball hvis BHK forsvinner fra eliteserien, slår Gautestad fast.

Dessverre tenker han ikke på det når kampen blåses i gang i ettermiddag.

– Da er det bare en ting som gjelder for oss. Det er å vinne mot BHK. Samme målsetting finner vi garantert i BHKs garderobe, avrunder Arendal-bossen.