Børge Lund gleder seg stort til sesongens første håndballfest i Bodøhallen.

Den nye BHK-bossen har ledet laget gjennom sin første sesongoppkjøring. Det har allerede begynt å krible litt før avkast mot Nøtterøy i ettermiddag. Men, den hjemvendte bundesligaproffen er rolig i forhold til resultat.

– Hvis vi vinner med seks mål, så betyr ikke det at vi kommer til å få en fantastisk sesong. Hvis vi taper med åtte mål, så betyr ikke det at vi får en dårlig sesong, påpeker Børge Lund og fortsetter:

– Jeg ser mer langsiktig på ting. Vi skal forbedre oss individuelt og som lag på hver eneste trening. Det samme skal vi gjøre i kamp. Hvis vi framstår som et bedre lag i sesongens siste del, enn vi gjorde i sesongens første del, er vi på rett spor. En god jobb hver eneste dag. Han vil se utvikling i alle ledd. Både på spillersiden, og for laget som helhet. Den samme utviklingen vil han se i klubben.

– Hvis vi gjør en god jobb hver eneste dag, så kommer vi til å utvikle våre egne spillere. Det betyr igjen at vi kanskje beholder våre egne spillere lengre, enn hva vi ville gjort hvis ikke vi hadde den ønskelige utviklingen. Det betyr igjen at vi kan gjøre oss selv attraktive for talenter utenfra. Det er sånn vi ønsker å framstå, slår den norske landslagskapteinen fast.

Følg BHK-Nøtterøy live på an.no fra klokka 17!

Som alle i BHK håper også Børge Lund at publikum møter opp til ettermiddagens kamp i stor stil.

– Selvsagt håper jeg det. Jeg kan ikke garantere noen seier, men jeg kan garantere at de vil få se et lag som er villig til å ofre svært mye for å skape god underholdning, smiler han.

Selv om han håper på god stemning og mye folk på tribunene, så ser den hjemvendte profilen langsiktig også på publikumsoppmøtet.

– Det som er viktig er at vi får folk som kommer for å se på, til å komme tilbake for å se oss flere ganger. Jeg drømmer om fulle tribuner i april, mai. Klarer vi det, har vi fått utrettet svært mye, påpeker mannen med 202 landskamper på samvittigheten.

– Positivt for norsk håndball. Han bryr seg ikke så mye om at det er hans gode venn og kollega, Johnny Jensen, som venter på motsatt banehalvdel i sin første kamp for BHK på over 11 sesonger.

– Jeg ser at kanskje media synes at det er et artig poeng. Jeg tror ikke Johnny bryr seg så mye om det, og det gjør heller ikke jeg. Det som er fint å registrere i den sammenheng, er at både han og jeg fortsatt gjør en jobb innenfor håndballen. Det betyr at vi begge fortsatt er svært glad i håndball etter alle disse årene, og nettopp det tror jeg er et positivt signal for norske håndball, slår Børge Lund fast.

AN.no sender mixed zone direkte etter kampen

Ringen er på mange måter sluttet. Etter 11 sesonger som proff i danske Aalborg, samt tyske Nordhorn, THW Kiel, Rhein Neckar Löwen og Füchse Berlin, er det nå BHK som gjelder for håndballveteranens del. Og bodøværingen har ikke angret ett sekund på avgjørelsen om å flytte hjem til Bodø.

– Jeg kjente et eierskap til dette allerede da jeg signerte BHK-kontrakten i Berlin. Det er dette jeg ønsker, og det er dette jeg vil. Det føles utrolig godt å gjøre en jobb for BHK. Det er jo det som er klubben min, poengterer Lund.

– Hva kan vi forvente av dere denne sesongen?

– Jeg ønsker ikke å slenge ut at vi skal ta medaljer. Det mister på mange måter troverdigheten hvis ikke vi klarer det. skal vi si det samme neste sesong, for så ikke å klare det da heller? Vi skal være opptatt av utvikling, og vi skal ha fokus på nettopp det. Laget skal utvikle seg. Klarer vi det, kommer dette til å bli, avrunder Børge Lund som forventer at laget underholder allerede i første forsøk.