De blågule har allerede sikret seg en pangstart foran kommende sesong. Lund blir spillende trener for BHK.

- Det er flere grunner til at jeg valgte BHK, sier Lund til an.no.

- Jeg er lei av den kynismen jeg har opplevd ute i proffverdenen de siste to sesongene, slår bodøværingen fast og fortsetter:

- Jeg mistet rett og slett motivasjonen av det jeg opplevde i Rhein Neckar Löwen i fjor. Jeg håpet på bedre tider i Füchse Berlin. Så fikk jeg i stedet oppleve en del av det samme på nytt igjen.

Dermed ble plutselig ikke tanken på å vende hjem til BHK og Bodø så fjern som den en gang var.

- Jeg føler plutselig et voldsomt eierskap til det jeg står foran. Jeg føler tilhørighet og jeg føler meg ønsket. Det er en god følelse, og jeg kjenner at dette er rett for meg. Lysten til å spille håndball er plutselig stor, forsikrer landslagskapteinen.

Kontrakten med moderklubben er ikke formelt signert, men partene er muntlig enig om en treårskontrakt.

- BHK kommer ned til Tyskland igjen med det aller første. Da får vi på plass alt det formelle, avrunder Lund.

Utrolig stort

- Dette er utrolig stort for alle oss i BHK, sier styremedlem Finn Ove Smith.

- Vi er ekstremt glad for å ha lykkes med dette. Vi har jobbet hardt og lenge. Endelig er vi i mål. Børge Lund kommer hjem til BHK, sier han.

BHK-ledelsen var med andre ord ikke bare i Tyskland denne helga for å pleie gode sponsorer. Parallelt med helgens tur pågikk det intense forhandlinger med den norske landslagskapteinen. Forhandlinger som førte til at bodøværingen i dag takket ja til moderklubben.

- For oss i BHK blir dette nesten som da Harald "Dutte" Berg i sin tid vendte hjem fra proffopphold i Nederland, slår Smith fast og legger til:

- Dette er et meget stort løft for en klubb som BHK. Vi har fått solid hjelp og støtte underveis fra våre samarbeidspartnere. Derfor har vi klart å tilby en totalpakke som Børge Lund har takket ja til.

Kontrakten mellom BHK og Børge Lund trer i kraft i sommer og har en varighet på tre år.