Vetle kan forsvinne fra Bodø. Er trolig klar for toppklubb

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vetle Eck Aga (23) er trolig tapt for BHK. Den mangeårige lagkapteinen er etter det Avisa Nordland forstår snart klar for en overgang til den svenske toppklubben Sävehof.

Det har i kveld ikke lyktes an.no å få en kommentar fra Vetle Eck Aga.

Forlenget

Eck Aga forlenget for kort tid siden kontrakten med BHK, etter at Elverum lenge hadde jaktet på bakspillerens signatur. Bodøværingen var krystallklar på at tanken om å spille mot BHK, for Elverum, ble for tøff. Derfor bestemte han seg for å bli. En helt annen sak er det å spille profesjonelt i utlandet.

Nå er det mye som tyder på at den drømmen snart blir en realitet. Etter det Avisa Nordland forstår gjenstår det en medisinsk test. Deretter blir han presentert som ny Sävehof-spiller.

Sävehof er på mange måter håndballens svar på IFK Göteborg i Sverige. Klubben har kjempet i toppen i en årrekke. De siste årene har de imidlertid tapt terreng til blant annet Stig Tore Moen Nilsen og hans Kristianstad.

Blinket seg ut navnet

For å ta opp kampen med de andre svenske topplagene har de ikke bare blinket seg ut Vetle Eck Agas navn.

Johan Jakobsson, som ble toppscorer for Sverige i siste håndball-VM, er allerede klar for Sävehof. 29-åringen kommer hjem fra proffopphold i den tyske storeklubben, Flensbug Handewitt.

I tillegg spiller den gamle svenske storspilleren, Jonas Larholm, allerede i klubben. Det er altså rutinerte karer Vetle Eck Aga skal fortsette utviklingen sin med de kommende sesongene. Hvis den medisinske sjekken gjennomføres uten problemer, vel å merke.

For BHK vokser oppgavene med tanke på å bygge et slagkraftig mannskap inn mot kommende sesong. Nøkkelspillere som Binai Aziz og Joachim Christensen har spilt sine siste kamper for de blågule. Nå er altså Vetle Eck Aga også på tur ut.

Artikkeltags