Bodø får landskamp til byjubileet

Håndball, landskamp Norge-Russland.

Håndball, landskamp Norge-Russland. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I begynnelsen av november neste år skal Norges håndballherrer spille EM-kvalifiseringskamp i Bodøhallen.

Hvem som blir motstander blir ikke klart før i sommer, men 1. og 6. november er aktuelle datoer.

- All ære til BHK

- Jeg synes det er kjempeartig at Bodø har satt seg i en sånn posisjon at man kan ta på seg en viktig landskamp. BHK skal ha all ære for det, samtidig har vi et nærings- og samfunnsliv rundt klubben som er interessert i å stille opp for å gjøre det mulig, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød.

Det var under BHKs prematch-arrangement på spillerhotellet i forkant av onsdagens cupfinale at nyheten ble sluppet. Der var også håndballpresident Kåre Geir Lio til stede.

- Dette er noe vi har jobbet lenge med; å få en ny landskamp til Bodø. Det vi har fått tilbud om tidligere har vært treningskamper, som ikke har like stor verdi i våre øyne, sier BHKs markedssjef Bjørn Heitmann.

Har forhandlet lenge

At det nå blir EM-kvalifiseringskamp, kommer som et resultat av lang tids arbeid, der både Bodø håndballklubb, Bodø kommune, Bodø 2016 og Norges håndballforbund har vært involvert.

- Det har vært en prosess som nesten har tatt ett år. Men forbundet har skjønt at vi vil, og ser helt sikkert dette i sammenheng med fjorårssesongen, da vi ble årets arrangør og årets publikumslag, sier Heitmann.

- Vi ønsker selvfølgelig å gjøre det på vår måte. Vi er gode på å arrangere kamper, og ønsker å vise oss verdige. Dette er noe publikum virkelig skal kunne se fram til, sier Heitmann.

Landslagsaktuelle BHK-spillere

Hos arrangørklubben har man også et berettiget håp om å ha med en representant eller to ute på banen. Klubben har flere som aspirerer til det. Fjorårets spiller i norsk håndball, Stig-Tore Moen Nilsen, for eksempel.

- Han er i bruttotroppen til det norske landslaget som skal spille EM-sluttspill om bare et par uker, minner Heitmann om.

- Det hadde vært kjempeartig. Det håper jeg virkelig vil skje, sier Pinnerød.

For å sette arrangementet litt i perspektiv, så er aktørene enige om at det er mer enn 20 år siden sist en landskamp av dette kaliberet ble spilt i Bodø.

- Et kupp

Mange husker nok fortsatt VM-kampen mot Sør-Korea i Nordlandshallen i 1993. Da det var kul på veggene og mer enn 5.000 tilskuere til stede. Riktig så mange er det ikke plass til i Bodøhallen.

- Men vi satser på stinn brakke også denne gangen, smiler ordføreren.

- Det er klart at det betyr masse å få en slik landskamp opp til Bodø. Ikke minst er det god PR for byen. Det er en kamp som kommer til å gå både på norsk tv og det landet som blir motstander, sier Heitmann.

- Vi ønsker å benytte alle muligheter til å fortelle omverdenen om Bodø og hvor fint det er i Bodø. EM-kvalifiseringskampen gir muligheter til det, også internasjonalt, sier Pinnerød.

- For kommunen er det et kupp at vi har fått et håndballag som har prestert så godt og jevnt, både i egne kamper, og i forhold til å lage arrangement for å rocke opp idretten. Det gjør oss stolt, og det gjør det enda artigere å drive idrett i byen, fortsetter ordføreren.

Hvem skal vi håpe på?

- Når det gjelder motstander, så blir ikke det klart før i juni/juli, sier Bjørn Heitmann.

- Hvem skal vi håpe på?

- Vi håper selvfølgelig på å vinne kampen. Samtidig hadde det vært artig å få en attraktiv og bra motstander, sier Heitmann.

Landskampen føyer seg inn i en lang rekke store arrangementer lagt til Bodø under 200-årsjubileet.

- Vi har satset høyt på jubileumsåret. Dette er at av dem vi virkelig kan glede oss til mot slutten av året. Og vi skal opparbeide oss en betydelig publikumskompetanse i Bodø innen november 2016, forsikrer ordføreren.

Gleder seg til cupfinale

Onsdag kveld er det imidlertid på Østlandet det skjer. BHK møter Fyllingen til cupfinale i Nadderud Arena klokken 19.30.

- Vi gleder oss. Dette blir spennende, smiler Ida Pinnerød.

Artikkeltags