BHK åpnet sterkt borte mot Haugaland, anført av Aleksander Mevatne og Alexsander Westby. Stig Tore Moen Nilsen hadde fått tillit fra start, og meldte seg på med å sette inn 0-5 da kampen var fem minutter gammel. Dermed var grunnlaget lagt for BHK,som hadde litt å revansjere etter søndagens forsmedelige hjemmetap mot BSK/NIF.

– Vi gikk ut på banen og gjorde jobben ordentlig. Vi fikk tatt energien fra Haugaland med en gang, og selv om vi slapp de litt inn i kampen etter pause var det aldri noen fare, sier BHK-trener Jesper Svensson.Kontroll.

Ved pause sto det 9-16, etter fem mål signert Mevatne på strek og fire av Westby på kant. Trener Svensson benyttet anledningen til å spille på bredden i stallen.

Haugaland, som sto med ett fattig poeng før kampen kom aldri nærmere enn 17-21 i andre omgang, etter en BHK-periode på i overkant av sju minutter uten scoring. Forløsningen kom da Mevatne skaffet straffe og Rikard Olsson kvitterte med mål. BHK dro igjen ifra, mye takket være Stig Tore Moen Nilsen som tok mye skuddansvar, og som scoret tre av sine seks mål på tampen av oppgjøret.

Favoritter

Kampen sluttet imidlertid som den startet ­– med scoring av Aleksander Mevatne.

– Det var en kamp vi var favoritter og som vi skulle vinne. Det er ofte de mest utfordrende kampene, spesielt på bortebane. Vi gikk ut og styrte kampen fra start. Vi fikk satt forsvaret og løpt inn noen kontringer, så det var bra, sier Aleksander Mevatne.

Han endte til slutt på seks mål mot laget som rykket opp sammen med BHK i fjor.

– Jeg har ikke fått så mye å jobbe med i det siste. Nå fikk jeg mange baller og det var godt å få gjort jobben min, sier Mevatne.