Bevæpnet politi rykket ut til sykehus - mann gikk til angrep med hammer

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tyv tok på seg sykehus-uniform. Da han ble oppdaget gikk han til angrep med hammer.

DEL

NORDLYS: Søndag kveld rykket bevæpnet politi ut til Harstad sykehus.

Det skriver Harstad Tidende.

En mann hadde tatt seg ulovlig inn i bygget og stjålet mobiltelefoner og iPad. Mannen skal så ha ikledd seg sykehusinform med falsk navneskilt. Da han ble oppdaget av en av de ansatte gikk han til angrep med en hammer.

- Vedkommende tok fram en hammer som han brukte som redskap. Det gjorde at politiet tok hendelsen så alvorlig at vi bevæpnet oss, sier fungerende politistasjonssjef Oddmund Nilsen til Harstad Tidende.

Ingen skal ha kommet fysisk til skade på sykehuset. Mannen stakk så av fra sykehuset, men ble samme natt pågrepet og siktet av politiet.

Ifølge politiet er mannen nå ivaretatt av helsevesenet.

– Det var åpenbart at vedkommende var psykisk ustabil. Han ble avhørt dagen etterpå og ble fremstilt for legen. Mannen ble direkte overført til helsevesenet for videre oppfølging, sier Nilsen til NRK.

- Redde

Hendelsen skal ha opplevdes svært dramatisk for de ansatte.

– På kveld, natt og i helgene er radiografene helt alene på jobb i en egen fløy. Da er det viktig at de opplever at de er trygge. Denne hendelsen har gjort at en del føler seg redd for å gå på jobb, sier seksjonsleder på røntgenavdelingen i Harstad, Trond Pedersen, til NRK.

Det var på røntgenavdelingen at hendelsen skjedde var det kun en person på vakt.

Pedersen sier til NRK at han vil be ledelsen om vakthold på sykehuset.