Massiv støtte til Sumaya som likevel gikk på talerstolen

Foto:

DEL

Sumaya Jirde Ali (20) deltok likevel på 8. mars-markeringen i Bergen.

17.45 gikk hun på talerstolen på Torgallmenningen og holdt appell i anledning kvinnedagen. Torget var fylt opp med folk,

Samfunnsdebattanten fra Bodø trakk seg opprinnelig fra 8. mars-markeringen i Bergen. Årsaken var at utspillene hennes på sosiale media har skapt sterke reaksjoner. Både hun og familien hennes skal ha blitt voldstruet, melder TV2.

– Jeg har lært meg ulike strategier for hvordan jeg skal forholde meg til det. Jeg logger ut når det er på sitt verste. Jeg tar avstand, tar meg en pause og deaktiverer sosiale medier, fortalte Ali tidligere til kanalen.

På Youngstorget i Oslo fikk hun også massiv støtte. Folk på stedet i Oslo bar masker med Alis fjes.

Samfunnsdebattant Susanne Kaluza tok initiativet til støtten i Oslo.

– Nå er jeg utrolig rørt og glad. Det er veldig, veldig sterkt å se så mange løfte ansiktet til Sumaya utover hele Youngstorget. Det er sikkert flere tusen her i dag. Så det er et tydelig tegn på den støttet hun har, at hun ikke skal skremmes til taushet, noe hun heller ikke gjorde. Jeg ble veldig glad da jeg hørte at hun holdt appell i Bergen. Det er modig og flott og jeg er veldig glad for at hun viste at det er ytringsfrihet for alle i Norge og at ingen kan true oss til taushet, sa Kaluza til TV 2.

Artikkeltags