Gå til sidens hovedinnhold

Bodø får kontor for voldsofre

Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringen har satt av midler til tolv offeromsorgskontorer rundt om i landet. Formålet er å hjelpe ofre for kriminalitet med å takle hverdagen.

Et av kontorene kommer i Bodø.

– Dagens ordninger har ikke fungert helt optimalt, og har ikke nådd ut til alle de som trenger hjelp etter en traumatisk voldsepisode, sier Fremskrittspartiets justispolitiske talsperson, Ulf Leirstein.

Det som i dag heter Rådgivningskontorene for kriminalitetsofre er lite kjent, dårlig koordinert og har lav bemanning og begrenset åpningstid, mener Leirstein.

Ved å slå sammen budsjettet til disse kontorene på 9 millioner kroner med en økt bevilgning på 19 millioner kroner, setter regjeringen i forslaget til statsbudsjett av i alt 28 millioner kroner til innsats for voldsofre neste år.

Offeromsorgskontorene skal gi voldsofre hjelp til å takle fysiske og psykiske plager samt anstrengelsene en straffesak innebærer. Det skal etableres kontor i alle landets politidistrikter, nærmere bestemt i Kristiansand, Trondheim, Tønsberg, Tromsø, Hamar, Kirkenes, Bergen, Ålesund, Bodø, Oslo, Stavanger og Ski.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken