Gå til sidens hovedinnhold

80 speidere sitter fast i Bergen. Flyavgangen eksisterte ikke

Artikkelen er over 4 år gammel

9.000 tusen speidere inntar Bodø fredag og lørdag. Men på Flesland i Bergen sitter 80 speidere flyfast. De er fra Bergen og Kaupanger.

Ifølge NRK Nordland fikk de beskjed om at flyavganen deres ikke eksisterte.

- Vi hadde chartret et eget fly og trodde alt var i orden, forteller speiderleder i Ulriken speidergruppe, Liv Karin Thomassen til kanalen.

Lang busstur

Speiderleder Matthias Paetzel i Kaupanger speidergruppe sier til Avisa Nordland at de satte seg på bussen i Kaupanger klokken 08.00. Litt over 12.00 var de i Bergen.

- Men de fant ikke flyet vårt, sier speiderlederen.

Det viste seg at flyet var satt opp 24 timer senere. Altså lørdag ettermiddag.

- Så ventet vi i rundt tre kvarter, forteller han.

Da kom de i kontakt med Widerøe som var chartret inn. De beklaget sterkt. Men flyet ble skjøvet fram i tid og klokken 09.30 får speiderne lette fra Flesland i Bergen.

- De sjekket oss onn på Scandic hotel. Deretter ringte Widerøe oss og spurte om alt var i orden. Vi fikk tilbud om ekstra brus til barna og ekstra service. De var stresset, men høflige og vennlige, forteller speiderlederen.

Legger seg flat

Speiderne hadde booket hos flymeglerselskapet Air Contact. De beklager på sterkeste og tar på seg skylden.

– Dette er en feil som har skjedd her hos oss, hvor det lå feil dato inne i systemet. Avgangen deres stod oppført på lørdag 1. juli kl. 15.15. Dette er veldig trist, og jeg skal ta på meg all skyld for at dette skjedde, sier logistikker Fred Holm til NRK.

Speiderne fra Bergen reiste hjem og skal ta samme fly som Kaupanger-speiderne.

Kommentarer til denne saken