Hvor naiv går det an å bli, AN?

Av
DEL

MeningerJeg er lokalpolitiker i Bergen. Jeg er også veldig glad i Nord-Norge, og har bodd i Bodø mellom 2009 og 2011. Derfor følger jeg med på nyhetssaker fra regionen. Nordland interesserer meg, men er jeg interessant for Nordland?

Det er med stor forundring jeg registrerer at Avisa Nordlandhar tatt inn flere innlegg av en viss John Glenn Robertsen. Han er – meg bekjent – bosatt i Bergen og blir åpenbart provosert av mine lokalpolitiske utspill.

Sinnet får han utløp for i AN. I vinter omtalte han meg for eksempel som «en av disse politiske broilerne som vil at det meste skal bli gratis» («Rødt er ikke partiet for folk flest», 22.2.2019).

Den samme aggresjonen uttrykker Robertsen på Resetts hjemmesider, hvor han skriver med jevne mellomrom. I identiske innlegg publisert i AN (7.8.2019) og hos Resett (6.8.2019) er han forarget over min kritikk av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Lokalt har jeg stilt spørsmål ved at Bergen kommune og politiet har gitt SIAN tillatelse til å bruke kommunal grunn for å spre sine hatske konspirasjonsteorier. Da organisasjonen like fullt fikk avholde arrangementet sitt på Festplassen denne helgen, stilte jeg opp på motdemonstrasjonen.

I etterkant av demonstrasjonen postet jeg følgende tekst på min egen facebookside, et innlegg som jeg antar Robertsen polemiserer mot på AN og Resetts nettsider:

«På tross av all lyden vi – motdemonstrantene – lagde, hørte jeg godt hva slags budskap appellantene spredte. Lydanlegget deres ljomet utover Festplassen og gjorde organisasjonen større og mektigere enn den faktisk er.

I de to første innleggene brukte SIAN mesteparten av tiden sin på å snakke om den ‘indre fienden’, sosialistene, dvs. vi som demonstrerte. Kan hende de ble forbløffet over å se så mange mennesker i alle farger, fasonger og aldre som ikke ville ha dem i Bergens gater. SIAN benyttet anledningen til å snakke om hvordan sånne som oss utgjør en trussel for Norge og Europa. Hørt det før? Det har jeg. Jeg har både lest og hørt dette tankegodset før.

Jeg, og mange med meg, er mildt sagt lei av disse konspiratoriske og farlige vrangforestillingene. Jødebolsjeviker og kulturmarxister – det er den samme fantasifulle forestillingen om hvordan Europa er under angrep utenfra, ved hjelp fra illojale sosialister. I 2019 som i 2011 og på 30-tallet.

En av appellantene sang også ‘de skal ikke integreres, de skal ut’. Det går ikke an å omtale dette som kun islamkritikk.»

Dette er min kritikk av SIAN. Robertsens svar er at det er jeg og Rødt som er farlig.

At AN velger å trykke hans innlegg, er meg en gåte. Ikke bare fordi debatten er relativt uinteressant for en nord-norsk regionalavis, men også fordi det er uansvarlig av avisen. AN gjør seg til talerør for Resetts kampanjejournalistikk mot antirasister, samtidig som avisen legitimerer usanne fremstillinger av SIAN.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags