Glimt snytt for to straffer da Rosenborg vant

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Rosenborg. Rosenborgs Alexander Søderlund i duell med Bodø/Glimts José Ángel  under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Eliteserien fotball 2018: Bodø/Glimt-Rosenborg. Rosenborgs Alexander Søderlund i duell med Bodø/Glimts José Ángel under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Bodø/Glimt – Rosenborg 0 -1 (0–0)

4387 tilskuere møtte opp på Aspmyra da Glimt tok imot Rosenborg til sesongens femte Eliteserierunde. Etter tre strake tap i serien var Glimt revansjesugne mot et Rosenborglag som reiste til Bodø med selvtilliten på plass etter 4–0 mot Molde forrige serierunde.

Etter en jevnspilt førsteomgang, var det RBK som tok mer og mer over i andre. En tidlig scoring til gjestene var forskjellen mellom lagene, men Glimt hadde sine muligheter til å score både en og to ganger.

Glimt taper sin fjerde kamp på rad. Neste mulighet for poeng blir borte mot Kristiansund 22. April.

Jevnspilt førsteomgang

Rosenborg tok ikke overraskende initiativet i kampen. Det første kvarteret var med mye ballspill hos gjestene, og Glimt fikk glimtvis mulighetene til å kontre, uten å lykkes med det.

Kampens første sjanse falt imidlertid til Glimt. Tore Reginiussen klarerte et innlegg fra Thomas Jacobsen. Ballen endte hos Glimts spanske playmaker, José Angel, men avslutningen var altfor svak.  

Glimt fikk også kampens andre sjanse ved Vegard Leikvoll Moberg, men skuddet ble for svakt. André Hansen i RBK-buret hadde full kontroll. RBK gikk rett i kontring og Anders Trondsen kom alene med Zoran Popovic. Trondsen kom litt for skrått og Glimts sisteskanse hadde ingen problemer med avslutningen.

Få minutter senere fikk Pål André Helland til en halvsjanse, etter et flott innlegg fra Trondsen. Om det var en sjanse eller et innlegg får bli opp til Helland å vurdere, men Popovíc hadde full kontroll.

Etter 30 minutter spill fikk Helland en gratis mulighet fra en svak involvering av Marius Lode. Midtstopperen prøvde å forsere forbi flere RBK-spillere, men mistet ballen. Heldigvis for Glimt ble avslutningen for høy.

Enorm Glimtsjanse

Få minutter før pause fikk Glimt en gedigen mulighet til å gå i ledelsen. Et flott utspill av Popovíc endte hos Amor Layouni, men svensken fikk ikke helt kontroll på ballen. Reginiussen sentret tilbake til Hansen, men Kristian Fardal Opseth var årvåken og snappet ballen foran RBK-målvakten. Opseth spilte Layouni fri som forsøkte å avslutte, men en svak avslutning ble klarert. Ulrik Saltnes plukket opp ballen, men blåste ballen over mål. For en mulighet Glimt hadde til å gå foran til pause.

Andreomgang

To minutter av andreomgang skulle det ta før Rosenborg gikk opp i ledelsen. Et godt slått hjørnespark fra Hedenstad fant Alexander Søderlund som stusset ballen i nettet.

Etter scoringen var det trønderne som holdt i ball og var disiplinerte både bakover og nå de skulle angripe.

Opseth ble spilt fri av Patrick Berg etter 54 minutter, og fikk til en grei avslutning, men Hansen hadde ingen problemer med å stoppe skuddet fra Glimtjuvelen.

Layouni viste både fart og styrke etter å ha blitt spilt fri av Saltnes, etter 64 minutter. Svensken tok med seg ballen på kassa, passerte et par RBK-spillere, men dessverre for svensken endte avslutningen i nettveggen.

Første del av andreomgang bar preg av det tidlige RBK-målet. De hvite og svarte hadde god kontroll på kampen, og spilte ball seg imellom.

Enorme muligheter

Kvarteret før slutt fikk Ulrik Saltnes alle sjansers mor til å utligne. Et nokså svakt innlegg av Moberg ender til slutt i beina til nevnte Saltnes. Avslutningen traff en Reginiussen, og ballen snek seg på utsiden av stolpen.

Olsen kom inn for Layouni og satte fart på kantene gjentatte ganger. Ti minutter før slutt fant han nesten Opseth. Kun en god involvering av Hovland sørget for at Opseth ikke fikk avslutte. På det påfølgende hjørnesparket vant Moberg duellen på bakerste, men headingen ble litt for høy.

Fem minutter før slutt ville hele Aspmyra ha straffespark, da Reginiussen blokkerte Moberg som var på vei gjennom. TV-reprisene viser at Glimt kanskje ble snytt for et straffespark.

Sekunder før slutt roper hele Aspmyra nok en gang på straffespark, og denne gangen var til og med RBK-supporterne enige. Geir Andre Herrem kriger seg gjennom forsvarsmuren til RBK og blir soleklart hekta av Hovland.

Glimt taper sin fjerde kamp på rad. De hadde muligheten til å score en og to ganger, men sjansene ble for svake.

Artikkeltags