Gå til sidens hovedinnhold

Ber regjeringen rydde opp om Nord universitet

Artikkelen er over 2 år gammel

- Regjeringen har både penger og mulighet til å styrke Nord universitet. Nå er det på tide at de tar i bruk vilje, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap), og fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap).

I en pressemelding sier de to at regjeringen må levere når revidert nasjonalbudsjett legges fram tirsdag.

- I Granavolden-erklæringen sier regjeringen at de vil øke investeringene til universiteter og høyskoler, og satse på kunnskap og forskning. I revidert nasjonalbudsjett må de levere på denne intensjonen i forhold til Nord universitet, sier Tomas Norvoll.

I desember ble styret ved Nord universitet bedt om å beslutte en ny struktur innen sommeren i år, i et tildelingsbrev fra regjeringen.

Norvoll og Sandvik mener styret bør avvente å ta en beslutning om studiestedstruktur om regjeringen ikke kommer med tydelige signaler.

-Vi må ikke glemme av at Nord universitetet skal virke i mange tiår. Da er det ikke avgjørende å trumfe igjennom dette nå i juni. Utredningen om universitet er alt for utydelig i forhold et hvordan de skal utvikle et desentraliserte tilbud og samtidig bygge opp et sterkt hovedcampus, påpeker Norvoll.

Kommentarer til denne saken