Gå til sidens hovedinnhold

Ber om tiltak for å redusere frafall

Artikkelen er over 6 år gammel

Elevorganisasjonen i Nordland håper Rødt og SV blir hørt i fylkestinget.

- Begge partiene har lagt fram forslag for fylkestinget som berører elevene sterkt, sier Ingvild Vibe, politisk nestleder i Elevorganisasjonen, til Avisa Nordland.

- Et av forslagene går ut på å styrke helsesøstertjenesten gjennom en prøveordning der fylkeskommunen tar over regien for tjenesten. Partiene har også lagt fram forslag om å få skolepsykolog i videregående skole, samt å sette et tak på antallet elever per klasse. Et annet forslag er å få på plass brukerstøtte i forhold til IKT, slik at både elever og lærere vet hvordan man kan bruke dette verktøyet i skolehverdagen, forteller Ingvild Vibe.

Hun er til stede under fylkestinget i Svolvær denne uka og er spent på hvordan forslagene vil bli mottatt.

- Elevorganisasjonen støtter forslagene fullt ut. Vi ser at frafallet i skolen er et veldig stort problem. Årsaken til frafallet er veldig ofte psykiske problemer. Det å kunne ha et lavterskeltilbud som en helsesøster på skolene, vil være et veldig viktig tiltak både for hver enkelt elev og for skolemiljøet. Det ville også vært flott med et samarbeid med en skolepsykolog, som har bredere kompetanse innenfor psykologi, ettersom mange elever sliter med psykiske lidelser og problemer, sier Vibe.

Kommentarer til denne saken