– Nattens leting har dessverre ikke ført oss noe lenger. Vi har søkt i hele natt, og gjennomfører for øyeblikket et mannskapsbytte, opplyser politiets operasjonssentral.

Onsdag ble en 74 år gammel dame meldt savnet fra en institusjon på Ørnes.

Kvinnen er slank, ca. 170 cm og har kort gråmørkt hår. Ifølge politiet er hun sannsynligvis kledd i fargerike klær, og har trolig på seg en vinrød jakke og joggesko.

Sterk oppfordring

Ettersom nattens søk endte sporløst, oppfordrer nå politiet til at de som har ferdes i området med dashbordkamera sjekker opptaket.

– Fra vår side er det nå ønskelig at biler med dashbordkamera som har passert området Reipå, Ørnes og Neverdal ser over opptakene sine fra tidsrommet 15:00-16:30.

Operasjonssentralen oppfordrer til at de det gjelder ser nøye gjennom opptaket, for å se om det finnes noen glimt av en eldre, slank dame iført rød jakke. Politiet har ingen formening om hvilken retning kvinnen kan ha gått.

Onsdag ble det varslet om dårlig vær flere steder i Salten, det førte til at leteaksjonen i natt tidvis ble vanskeligere.

– Vi har vært veldig uheldig med været og hatt mye regn og vind i løpet av natten. Akkurat nå er det veldig vått, men vi håper på at det roer seg i løpet av de neste timene.

Kan ha gått langt

Leteaksjonen klassifiseres som stor, og politiet fikk onsdag kveld med seg 25 personer fra Røde Kors i Glomfjord og Bodø, ni fra Norsk Folkehjelp, samt 3 hundeførere fra Norske Redningshunder (NRH), i tillegg til en operativ leder fra NRH.

Ved vaktskiftet torsdag morgen ble letemannskapet trappet ytterligere opp.

– Hun er en fysisk sprek dame som kan ha gått langt, understreker operasjonssentralen.