Bekymret over mangel på veterinærer, krever tiltak

Rammet: Steigen og Hamarøy er blant områdene som er rammet av mangelen på veterinærer.

Rammet: Steigen og Hamarøy er blant områdene som er rammet av mangelen på veterinærer. Foto:

- Veterinærordningen i distriktene må styrkes nå.

DEL

Det krever et samlet fylkesting i Nordland i en uttalelse som ble lagt fram av Sosialistisk Venstreparti, Høyre, Rødt, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne.

- Regjeringen må øke tilskuddet til veterinærordningen i distriktene, slik at hele landet kan tilby en forsvarlig dyrevelferd og bygge opp under landbruksnæringen, kreves det i uttalelsen.

Der vises det til at over flere år har kommune-Norge, Veterinærforeningen og bondenæringen advart om mangel på veterinærer i distriktene. Mangel på veterinærer kan gå hardt ut over dyrevelferden, og til syvende og sist rammer det lysten til å bli eller fortsette å være gårdbruker i Nordland og Norge.

- Mange norske vaktdistrikt opplever vedvarende utfordringer, og bare i sommer var det veterinærkrise både i Nord-Salten, Hadeland og i Agder. Veterinærforeningen sier at et titalls distrikter sliter med å ha nok veterinærer tilgjengelig i vaktordningen, og at det spesielt er små kommuner som har utfordringer. Situasjonen endrer seg stadig, og mange vaktdistrikt kan plutselig komme i krise. Ordningen klarer ikke å sikre tilgang på nok veterinærer, og spesielt å tilby veterinærene i distriktene forhold som gjør arbeidet attraktivt, påpeker fylkestinget i Nordland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken