Man skulle ikke tro at Glimt–spillerne hadde så mye å beklage etter den fjerde seieren på fem kamper og tabelltopp. Likevel er det veldig betryggende at spillerne gjorde nettopp det – beklaget prestasjonen på Aspmyra torsdag kveld.

Én etter én kom Glimt–spillerne til AN–mikrofonen etter kampen og så litt misfornøyd ut. Rett etter en 2–0–seier over Haugesund som vi i før «Kjetil Knutsen–epoken» ville ha jublet høyt for, gjerne sammen med spillerne, var det tid for selvkritikk.

Glimt trøblet det til selv

Kapteinen selv, Patrick Berg, gikk så langt som å beklage til fansen og alle som hadde møtt opp på Aspmyra.

Patrick, dette er en beklagelse det er veldig lett å akseptere. For spillere som er grundig opplært i å konsentrere seg mer om prestasjonene enn om resultatene, var det selvsagt liten grunn til å være tilfreds selv om poengene ble igjen i Bodø.

Selv om Haugesund lå veldig lavt og gjorde det vanskelig for Glimt, var det først og fremst Glimt selv som trøblet det til. Et avgjørende moment for at dagens Glimt–stil skal fungere, er at laget lykkes i å vinne ballen tilbake høyt på banen mens motstanderen forsøker å komme seg fram. Det skjedde altfor sjeldent i denne kampen, og i stedet var Haugesund ofte veletablert og i balanse når Glimt overtok ballen.

Bortskjemt?

Mange glimttilhengere viste åpenbar misnøye med spillet etter kampen. Det holder liksom ikke med seier når festfotballen uteblir.

Spørsmålet, som også ble drøftet i Studio Glimt etter kampen, er jo om vi begynner å bli bortskjemt i Bodø? Jeg er i alle fall redd for at vi ikke klarer å glede oss over det som skjer. Det forventes målfest og champagnefotball hele veien. Forventningene er skyhøye, og det er vel derfor mange sitter og rynker på nesen selv når Glimt vinner 2–0 og topper tabellen etter fem serierunder.

Vanvittig effektivitet

Et godt spørsmål fra en Glimt-supporter i går: Har Erik Botheim sløst bort en eneste målsjanse til nå?

Svaret er ja. Han har hatt sju sjanser og scoret på fem av dem. Det er en helt vanvittig effektivitet, og han ligger nå på et skjema til 30 mål denne sesongen. Men akkurat det kommer nok ikke til å skje. Likevel er det en stor fornøyelse å se «vrakgodset» fra Lerkendal blomstre så til de grader på Aspmyra. Og ved siden av å score, gjør han det gradvis bedre også i andre faser av spillet.

Måtte dette eventyret aldri ta slutt.

Studio Glimt etter Glimt - Haugesund