Gå til sidens hovedinnhold

Beboer i Bodø frykter at det kan gå galt her

For abonnenter

Bodø kommune har mottatt en melding fra en beboer i Rønvik, som bekymrer seg over sikkerheten til små og store i et boligfelt. Beboeren frykter nå at siktproblemene kan skape farlige situasjoner.

– I sommer ble det satt opp et høyt gjerde veldig tett på et kryss, i nærheten av hvor vi bor. Dette gjør at det ikke er mulig å se gjennom krysset, og det skaper farlige situasjoner. Det er ingen gang- og sykkelvei her, så både barn og voksne bruker veien til fots, på sykkel og i bil, skriver beboeren i bekymringsmeldingen.

Det er krysset mellom Amtmann Worsøes gate og Arnt Holms vei i nedre Rønvik det gjelder. Beboeren legger ved bilder av det problematiske gjerdet, hentet fra Google Maps.

– Som dere ser på bildet under, ser man ikke gjennom krysset før man er helt ute i det. Dette bildet er også tatt fra Google Maps, hvor kameraet er på taket av en bil, som gjør at det kommer mye høyere enn i en vanlig passasjerbil.

Nå mistenker beboeren at det aktuelle gjerdet er i strid med kommunens reglement.

– Dette gjerdet følger ikke kravene gikk på Bodø kommunes sider, mener han.

Alle som har hjørnetomt er ansvarlige for å sikre fri sikt. Det er eiendomseieren selv som skal sørge for at vegetasjon eller gjerde ikke hindrer fri sikt i veikrysset.

Alf Bårem, saksbehandler på bygg og miljø hos Bodø kommune, forteller at slike saker må bli fordelt og behandlet av en saksbehandler. Han forklarer også at det er mulig å sende inn søknad for dette gjerdet, dersom det ikke er gjort, og så vil søknaden behandles.

– Utfallet av søknaden vet man ikke. Hvis det ikke blir godkjent må det eventuelt tilbakeføres eller justeres ned i høyde, sier han.

Kommentarer til denne saken