Nå er ulykkes-rapporten klar

Foto: 330 skvadronen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

AN+ til kun kr.1,- Bestill her!

Under svært dramatiske omstendigheter forliste fiskebåten «Kim Roger», men alle fem berget livet.

- Strøm og vind bar mot land. Vi slapp ankeret, men det tok ikke tak. Dermed drev vi hjelpeløst i fjæra. Alt som kunne gå imot oss den dagen gjorde det, med et viktig unntak. Heldigvis kom helikopteret, og vi berget alle livet, fortalte Geir Roger Benoisen nesten to måneder etter det dramatiske forliset til Lofotposten.

Mangelfull kommunikasjon

Mangelfull kommunikasjon mellom skipper og mannskapet på dekk bidro til at Kim Roger grunnstøtte på østsiden av Lofotodden i januar. Det melder Statens havarikommisjon for transport i en fersk rapport.

Det var 4. januar i år at Statens havarikommisjon for transport (SHT) og Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok varsel om at fiskefartøyet Kim Roger hadde gått på grunn etter å ha fått nota i propellen og mistet framdriften.

Fiskefartøyet fra Moskenes satte kursen mot fiskefeltet "Bakken" ca. klokken 05.30 4. januar for å ta opp fangst. Da dette var gjort oppdaget dekkmannskapet at noe av poselinet var tatt av vinden og hadde hektet seg fast.

40 minutter

– Mannskapet besluttet å løse dette umiddelbart, før de tok inn resten av bruket. Skipperen var ikke klar over forsinkelsen og foretok etter kort tid en kursendring, noe som medførte at fartøyet mistet framdriften. Etter å ha drevet mot land grunnstøtte fartøyet etter omtrent 40 minutter, heter det videre i rapporten.

Båtens besetning, som besto av totalt fem personer, kom alle ifra grunnstøtingen med livet i behold og ble sendt til lege for helsesjekk.

Les mer: Her blir båten til Geir og Kim Roger knust: - Alt som kune gå imot oss gjorde det

Les mer: Havarikommisjonen i gang etter forlister ved Lofotodden

Les mer: Fem berget fra synkende fiskebåt

Artikkeltags