Bodø-kommentator reagerer kraftig på at supporter ikke straffes: - Dessverre er ikke dette første gang

Stabæk-supporteren som ropte «jævla fiskesame» under kampen mellom Glimt og Stabæk på Nadderud stadion i forrige helg, blir ikke straffet.

Stabæk-supporteren som ropte «jævla fiskesame» under kampen mellom Glimt og Stabæk på Nadderud stadion i forrige helg, blir ikke straffet. Foto:

Bodø By-redaktør Børre Arntzen reagerer kraftig på at Stabæk-supporteren som ropte «jævla fiskesame» under kampen mot Bodø/Glimt forrige helg ikke blir straffet.

DEL

– Jeg har fulgt Bodø/Glimt tett i mange år, og har vært til stede på Nadderud flere ganger. Dessverre er ikke dette første gang jeg hører det blir ropt hets rettet mot samer på den arenaen, sier Arntzen til Budstikka, som ber supportergruppen, Stabæk og Norges Fotballforbund om å ta tak i det han omtaler som «rasisme på bærumsk».

Rasisme på bærumsk: – Din jævla fiskesame!

– Kan oppfatte det som rasisme

Ifølge supporterlederen i Stabæk support, Bjørnar Posse Sandboe, beklaget tilskueren utropet kort tid etter.

– Jeg var ikke til stede under kampen, men har undersøkt saken i ettertid. Personen det gjelder skrek først «jævla fiskebonde» etterfulgt av «jævla fiskesame». Deretter ropte han «glem det siste, det var bare tull», forteller Sandboe til Budstikka, om situasjonen som oppsto under kampen mot Bodø/Glimt søndag.

– Noen kan oppfatte dette som rasisme, andre ikke, legger han til.

Ingen konsekvenser

Supporterlederen kjenner seg ikke igjen i Arntzen sin påstand om gjentakende samehets på Nadderud stadion.

– Jeg er overbevist om at kritikken som nå kommer fra Arntzen og Antirasistisk Senter er i god hensikt, og jeg støtter oppunder den naturlige reaksjonen at man vil beskytte den svake part mot den onde. Men det viktigste her er at vi er trygge på at det ikke er rasistiske holdninger i gruppen vår. Dette ble ropt én gang, fra én person, som umiddelbart erkjente at det ikke var helt passende, sier Sandboe til avisa.

Stabæk support har nå valgt å ikke utestenge supporteren fra stadion, og klubben selv støtter avgjørelsen til supportergruppa.

– Dette skal selvfølgelig ikke forekomme, og slik vi forstår det er det snakk om én person som selv har beklaget dette. Vi føler supportergruppen har ryddet opp i dette fint selv, og ser ingen grunn til å utestenge personen fra Nadderud, sier Stabæk-leder Jon Tunold.

Artikkeltags