Anmeldt for brudd på idrettens regler

En av Norges største sykkelklubber har anmeldt sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes til idrettsforbundets domsutvalg for brudd på taushetsplikten, ifølge VG.

En av Norges største sykkelklubber har anmeldt sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes til idrettsforbundets domsutvalg for brudd på taushetsplikten, ifølge VG. Foto:

DEL

VG gjenga i artikkelen, som ble publisert 4. september, et Facebook-innlegg der det blir hevdet at en person med tillitsverv i sykkel-Norge er "tatt for underslag av et sekssifret beløp i et meget profilert norsk selskap". Innlegget er også nevnt i ANs artikkel, dog uten at det spesifiseres hva innlegget dreide seg om. VG har i ettertid fått framlagt informasjon som viser at opplysningene i innlegget ikke er korrekte. Avisen beklager at den feilaktige opplysningen ble publisert, og at vedkommende ikke fikk anledning til å imøtegå påstandene.

En av Norges største sykkelklubber har anmeldt sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes til idrettsforbundets domsutvalg for brudd på taushetsplikten.

Det skriver VG.

Sørnes, som er fra Brønnøy, var leder i Bodø Cykleklubb før han ble valgt til sykkelpresident.

Det er lederen i Norsk sykkelrittforening, Arild Salte, som mener Sørnes har brutt taushetsplikten, og at det kan ha kostet ham et styrelederverv i Bærum og omegn Cykleklubb (BOC). Det er sykkelklubben i Bærum som nå har anmeldt Sørnes for brudd på idrettens regler.

Disiplinærsak

Sørnes skal, ifølge VG, ha informert lederen i BOC om en mulig disiplinærsak mot Arild Salte - i forbindelse med et kritisk Facebook-innlegg om en person med tillitsverv i sykkel-Norge. Sørnes skal også ha tatt kontakt med SK Rye og Fossum, klubber som Arild Salte har tilknytning til.

– Det denne saken handler om er trolling på Facebook, der vi til slutt så oss nødt til å ta tak i et bestemt innlegg der det kom til dels grove påstander fra Salte. Etter å ha konferert med styret, juridisk kompetanse og Idrettsforbundet valgte vi å varsle klubbene at vi vurderte en anmeldelse til domsutvalget i Idrettsforbundet. Grunnen til å ta kontakt med klubbene var å gi dem en sjanse til å orientere seg, og at en eventuell sak ikke skulle komme overraskende på dem, sier Jan-Oddvar Sørnes til VG.

Salte tapte valget da BOC skulle velge ny styreleder i mars. Han sier til avisa at han tror denne saken var medvirkende til at han tapte valget.

Trukket

Saken mot Salte ble trukket av sykkelforbundet noen dager etter styreledervalget i BOC.

Sykkelforbundet sendte da, ifølge VG, et brev til de tre sykkelklubbene og beklaget at man hadde informert dem for tidlig.

– Jeg har ikke fått noen beklagelse. Det er klubbene som har fått den. Det de beklager, er at de har gått ut til klubbene før saken var innmeldt til domsutvalget, sier Salte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken