Gå til sidens hovedinnhold

De ble Årets barnehage

Artikkelen er over 3 år gammel

Norlandia Skistua barnehage i Oslo gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2018. Vinneren ble hedret på en stor konferanse for barnehageledere i Bodø mandag kveld.

- Det er utrolig hyggelig å få en slik utmerkelse, men denne gir jeg først og fremst til de ansatte. Det er deres fortjeneste at jeg står her og mottar prisen, da daglig leder i Skistua barnehage, Annette Strand rett etter at kunnskapsminister Jan Tore Sanner hadde avslørt vinneren mandag kveld.

Pengepremien på 25.000 kroner lover hun i sin helhet skal gå til de ansatte i barnehagen.

– Jeg kan love en bra feiring, for dette er stort, sier en rørt Strand, ifølge ei pressemelding fra Private Barnehagers Landsforbund.

Konferansen i Bodø samler 500 barnehageansatte.

Spesielt bet juryen seg merke i et meget imponerende arbeidsmiljø i barnehagen. Noe de to pedagogiske lederne Mette Drivdal og Seline Risan Sævre, som hadde reist sammen med Annette Strand til Bodø, kunne bekrefte.

393 foreslått

Det er tredje gang PBL deler ut prisen Årets barnehage som skal gå til én av de om lag 2000 medlemsbarnehagene i organisasjonen.

Totalt kom det inn forslag på 393 forskjellige barnehager fra hele landet, og det har vært et enormt engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen.

I sommer ble det plukket ut fem finalister:

  • Læringsverkstedet Grandehagen
  • Norlandia Skistua barnehage
  • Prestelva barnehage
  • Småfolk barnehage
  • Tronvik gårdsbarnehage

Norlandia Skistua barnehage er en del av Norlandia-konsernet og ligger idyllisk plassert ved Frognerseteren, ved inngangen til Nordmarka. Her er naturen barnas viktigste lekeplass.

– Prisen er først og fremst en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene. Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier styreleder i PBL og juryformann Eirik Husby.

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell
 

Kommentarer til denne saken