For sjuende året på rad skal Private Barnehagers Landsforbund (PBL) dele ut prisen «Årets barnehage».

– Dette er noe av det artigste vi gjør. Gjennom denne kåringen får vi fram litt av alt det fantastiske arbeidet som legges ned i PBL-barnehagene hver dag. Og her er det virkelig mye å være stolt over, sier styreleder i PBL og juryleder Eirik Husby.

Nå er det plukket ut fem finalister. Blant dem er Læringsverkstedet Notveien Naturbarnehage i Bodø.

– Dette var skikkelig, skikkelig hyggelig, sier styrer Marit Skjemstad Botten.

– Fantastisk gjeng

Bodø-barnehagen ble plukket ut blant 2.100 barnehager etter at foreldre, ansatte og andre med engasjement for barnehagesektoren i vinter ble invitert til å nominere sine favoritter blant PBLs nesten 2.100 medlemsbarnehager.

Skjemstad Botten i Læringsverkstedet Notveien Naturbarnehage sier at hun og kollegene er opptatt av at barnehagen skal ha høy kvalitet og at den skal gi barna en hverdag full av opplevelser og relasjoner.

Hun mener finaleplassen er et godt klapp på skulderen til alle som jobber i barnehagen.

– Jeg har en fantastisk gjeng sammen med meg, som jeg er helt sikker på kommer til å sette stor pris på at vi er finalister i et så fint selskap, sier hun.

Første gang

De øvrige finalistene, i tillegg til barnehagen i Bodø, er:

  • NRK-barnehagen, Oslo
  • Steinhaugane FUS friluftsbarnehage, Karmøy
  • Granstubben barnehage, Steinkjer
  • Holthagen barnehage, Lillestrøm

Det er første gang en barnehage fra Bodø og Salten blir plukket ut som finalist i kåringen som har blitt avholdt hvert år siden 2016.

Selve kåringen finner sted under PBLs lederkonferanse på Quality Hotel Ramsalt i Bodø 5. og 6. september. Dermed kan man altså få en real hjemmeseier om Bodø-barnehagen skulle gå helt til topps.