Kultur-Bodø ble tatt opp som et verktøy da Tomas møtte Ine til frokost

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll og utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll og utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto:

Norge tok i dag over formannskapet i Barentsrådet.

DEL

I et frokostmøte med utenriksminister Ine Eriksen Søreide, la fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap), inn et godt verktøy for dialog med EU og Europa.

Det skriver Nordland fylkeskommune i ei pressemelding.

– Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 vil kunne brukes aktivt i dialog med EU og Europa, sier Tomas Norvoll.

Tok over

Norge tok over formannskapet i Barentsrådet under Barents ministermøte i Umeå. Norvoll passet altså på å bruke Europeisk kulturhovedstad 2024 for å styrke dialogen.

– Nordområdene blir ofte koblet til sikkerhetspolitiske spørsmål. Eksempelvis kan man vurdere å legge Europeiske sikkerhetspolitiske møter og forum knyttet til kulturhovedstadsåret 2024 i Bodø, argumenterer Norvoll.

Ungdom og urfolk

Sverige satt med formannskapet inntil nå. De har blant annet hatt fokus på ungdom og urfolk.

– Nordland ønsker disse satsingene velkommen. Det regionale nivået skal være hoveddrivkraft i samarbeidet, og jeg er glad for at utenriksministeren sier at departementet skal ha et tett samarbeid med fylkene i det norske barentssamarbeidet, sier Norvoll som fortalte regionens ledere at Bodø er utropt til Europeisk kulturhovedstad 2024.

-Koblingen med resten av Europa er jo et vesentlig poeng i søknaden. Da er det hyggelig å bruke de internasjonale foraene til å kunne invitere til Bodø og Nordland. Europeisk kulturhovedstad 2024 blir et svært spennende år, avslutter fylkesrådslederen.

Artikkeltags