Barbarians vant NM

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bodø Barbarians vant rugby-NM lørdag kveld.

DEL

2. omgang: Bodø Barbarians lyktes i å øke ledelsen til 24-12, mye takket være bunnsolid forsvarsspill. Hjemmelaget vant tilslutt finalen 25-12 og har tatt det historiske NM-gullet.

1. omgang: Bodø Barbarians kom best i gang, men Trondheim/Flisbyen svarte. Stillingen ved pause er 14-12 til Bodø Barbarians.

----------------------------------------------------

Barbarenes canadiske trener har sin egen variant av «alle gode ting er tre».

– Det er noe som heter «third time lucky». Jeg tror ikke på det. Jeg tror vi skaper vår egen flaks, fastslår Brett Coffey.

Svekket siden sist

Det har gått bra mot cupfinalemotstander Trondheim/Flisbyen tidligere denne sesongen. Veldig bra. Da lagene møttes i Trondheim i september, vant Bodø Barbarians 40–0. I siste seriekamp vant Bodø 62–0.

Dem som tror på lett match må likevel bare tro om igjen, ifølge trener Coffey.

– Vi er litt svekket siden da, samtidig som de er styrket, påpeker han.

Mens Bodø Barbarians har noen skadebekymringer, kommer gjestene til Bodø med åtte norske landslagsspillere i sine rekker.

– Vi tar ikke lett på kampen, ikke i det hele tatt. Vi skal møte Trondheim med den respekten de fortjener, fastslår Coffey.

Ulike spillestiler

Begge lag kjenner hverandres styrker og svakheter.

– Vi er veldig oppmerksomme på måten de spiller på. De sverger til en enkel taktikk, med korte pasninger til høyre og venstre, i påvente av at vi skal gjøre feil, forklarer Coffey.

Undervurderer man et slikt lag, får man svi. Forsvar, disiplin og ønske om å vinne er trenerens stikkord til karene sine.

– De har noen nøkkelspillere som vi må legge press på. En av våre fremste styrker er at alle våre spillere er i stand til å score. Vi har raske bein, og bruker hele banen, fortsetter treneren.

En annen er at hjemmelaget trener mer enn de fleste andre.

– Vi har fire økter i uken. En styrkeøkt, én kondisjonsøkt og to rugbyøkter, sier Coffey.

Norges beste publikum

Ikke minst har de hjemmepublikum i ryggen.

– Det gjør en stor forskjell. Bodø er den mest misunte klubben i Norge hva rammene rundt laget angår. Jeg har vært med på NM-finaler i Oslo med 50 tilskuere. Da vi spilte vår første finale i 2012 møtte 2.000 opp. Aldri har så mange tilskuere vært til stede på en norsk rugbykamp, sier Coffey.

Suksessformelen

Noe av suksessformelen til Bodø Barbarians, er at de lar alle som ønsker være med og trene, selv om ikke alle føler seg klar for å spille kamp.

– Disse bidrar på andre måter, forklarer Coffey.

Etter siste treningsøkt i dag, drar for øvrig spillerne rett ut i lørdagshandelen for å dele ut løpesedler og gjøre folk oppmerksomme på dagens begivenhet.

Bodø Barbarians har fem spillere som spiller sin tredje finale. Lysten på seier er stor, forsikrer Coffey:

– Det nytter ikke å tro at det skal skje. Vi må få det til å skje. Og det tror jeg vi kan. Vi har en ærlig sjanse denne gang.