Nordea Norge har i dag inngått en samarbeidsavtale med Vipps for distribusjon til bankens kunder i Norge. Dermed har nesten hele det norske banklandskapet samlet seg om én felles mobil lommebok.

Dette skriver Nordea og Vipps i en pressemelding.

– Vi tror at én sterk og tydelig leverandør av mobilbetaling vil gi den beste og enkleste betalingsløsningen for norske forbrukere. Vi er derfor glade for at vi nå får være med på Vipps-laget og styrke denne løsningen, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge i pressemeldingen.

Nordea Norge går inn som partnerbank og vil distribuere Vipps til sine kunder på lik linje med de andre bankene, men uten eierandeler i det nye Vipps-selskapet.

– Vi er veldig glade for å ønske Nordea velkommen med i Vipps-fellesskapet. Nordea er Norges nest største bank og har et stort nettverk av kunder over hele landet, som nå vil få Vipps-tjenester integrert i sitt banktilbud, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

– Alt har pekt mot en konsolidering av markedet for mobilbetaling. Vi er glade for at det norske bankfellesskapet nå samler seg om en felles løsning i Vipps. Det gjør oss enda sterkere i møtet med den internasjonale konkurransen om mobilbetaling framover, sier Garborg.

Vipps fikk nylig godkjennelse fra myndighetene for å etablere seg som eget selskap og har nå flyttet til egne lokaler sentralt i Oslo. Den nye organisasjonen jobber for fullt med å videreutvikle tjenestene i Vipps, både når det gjelder butikkbetaling og nettbetaling.

– Mange av våre kunder er allerede Vipps-brukere, men både vi i Nordea og Vipps har stort potensial ut mot landets bedrifter. Vi ser fram til å være med på å utvikle framtidens mobile betalingsløsninger i Norges desidert største betalingsapp. Det vil komme våre kunder til gode, sier Storset.